Åpner E16 i begge retninger

E16 ble åpnet ved 14-tiden søndag etter raset som gikk onsdag. Men helt ny vei kan ikke bygges fortere enn planlagt, mener samferdselsministeren.

MÅ VENTE: Statsminister Erna Solberg og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på rasstedet ved Bolstad søndag. De to kan ikke love  at ny vei bygges raskere enn allerede planlagt.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Det er rett og slett praktisk vanskelig å komme i gang med det fysiske arbeidet før 2021, sier Ketil Solvik-Olsen.

— Jeg skjønner folks iver etter å få en ny vei på plass, og vi skal bygge den så raskt som mulig. Jeg forstår utålmodigheten, men dette må planlegges ordentlig, sier Solberg, ifølge NTB.

Skryter

Sammen med statsminister Erna Solberg besøkte samferdselsministeren rasstedet søndag like før veien ble åpnet. Oppryddingen etter siste raset ved Bolstad har skjedd mye, mye raskere enn antatt.

PÅ RASSTEDET: F.v. Byggeleder i Statens vegvesen, Bente Bergstø, vegsjef Helge Eidsvik, statsminister Erna Solberg og ordfører på Voss, Hans Erik-Ringkjøb.

— Fordi det var et glideskred hvor jorden kom først og la seg som en pute over veibanen og beskyttet den. I tillegg har renselag og entreprenøren gjort en fantastisk jobb, sier Solsvik-Olsen.

Han og statsministeren lyttet til lokalpolitikere på stedet. De mener det er for lenge å vente i fem år med å komme i gang med de fysiske byggearbeidene, men fikk ikke svarene de ønsket seg.

Det var ikke store køer da veien ble åpnet søndag klokken 14.00.

Følger trafikken

Raset gikk utenfor Hyvingstunnelen på Bolstad i Voss forrige onsdag. Siden har veien vært stengt, og det har vært omkjøring via Bergsdalen og Hardanger, men søndag klokken 14.00 skal begge felt på den rasutsatte veien åpnes.

— Begge feltene åpnes som normalt. Vi vil være til stede med folk for å påse at alt går greit, sier Idar Sangolt, trafikkoperatør ved vegtrafikksentralen hos Statens vegvesen.

Kolonne i Hardanger

Søndag avsluttes Voss Cup, og mange skal vestover mot Bergen. Sangolt forteller at det fortsatt blir mulig å kjøre gjennom Bergsdalen fremfor å ta hovedveien på E16.

— Bergsdalen blir åpen vestover, sier han.

Sangolt opplyser at det er stor trafikk i Hardanger som følge av at E16 har vært stengt. Der kjøres det kolonne mellom Fyksesund bru og Granvin.

— Det fortsetter vi med til vi ser trafikken går greit.

Publisert: