Avlyser ikke Voss Cup

Fredag skal mer enn 10.000 mennesker til Voss på fotballcup. - Lange køer hadde det blitt uansett. Så det blir bare enda verre, sier turneringslederen.

CUP: Det blir etter alle solemerker fotballcup på Voss i helgen, til tross for raset, men tilreisende fra Bergen må belage seg på omkjøring.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Hovedveien mellom Bergen og Voss er stengt etter et stort ras onsdag morgen. På Voss skal det arrangeres fotballcup med 725 lag – de fleste fra bergensregionen.

Foreløpige meldinger er at veien vil være stengt i lang tid, og spente fotballspillere må belage seg på omveier for å komme seg til kamp.

Onsdag ettermiddag, etter møteaktivitet, besluttet arrangøren at cupen skal gå som vanlig.

Cup er cup, som kjent.

— Lange køer hadde det blitt uansett. Så det blir berre enda verre, sier turneringsleder Arne Førde.

- Dette får gå sin gang

Førde sier at han ikke har fått oppfordringer om å avlyse fra myndigheter som politi eller veivesen. Om det skulle komme, vil de i så fall vurdere det.

— Så lenge det er mulig å komme seg til Voss, tror jeg de fleste har lyst til å komme. Dette får gå sin gang, så tar vi utfordringene på strak arm, sier Førde.

Dette er alternativene:

Les også

Slik kommer du deg til Voss Cup

Ifølge ham kommer opp mot 8000 i forbindelse med lagene. I tillegg bruker 4-6000 andre å komme, selv om en stengt hovedvei muligens vil påvirke dette tallet.

— Noen kommer fra andre plasser, men de fleste fra Bergen, sier turneringslederen.

- Det blir cup

Det er meldt bra fotballvær til helgen, så Førde forventer at mange vil ønske å ta turen til turneringen. Han sier at de håper på ekstra togavganger fra NSBs side.

VOGNTOG: Foreløpig er det klart at ett vogntog ble tatt av raset, men det går etter forholdene bra med sjåføren.

Uklart om ekstratog

Togtrafikken går nå som normalt mellom Bergen og Voss. Dette er den raskeste veien til Voss i helgen.

Det går to tog i timen fredag ettermiddag.Etter åtte går det ett tog i timen. Siste toget går 22.59. For å sikre seg plass, kan det være lurt å bestille billetter i forkant.

Hos Vegtrafikksentralen var det fult kok onsdag formiddag, og de sukket tungt da de ble gjort oppmerksom på at Voss Cup er til helgen.

— Oi. Ja de må nok belage seg på å kjøre på omkjøringsveiene. Først og fremst fylkesvei 7 gjennom Hardanger, sier trafikkoperatør Marius Råve.

Han melder at for personbiler er det også mulig å kjøre om Eksingedalen og Hamlagrø, men at disse veiene er i dårlig stand.

Ved Granvin i Hardanger forsvant deler av fv 7 tidligere i år, men omkjøringsveien der er nå åpen for ferdsel.

— Men det blir ofte mye tull i Hardanger når det blir mye trafikk der, så mest sannsynlig vil det bli satt inn manuell dirigering, sier Råve.

Publisert: