Dette møter deg langs smale omkjøringsveier

BT har tatt turen over Hamlagrø og gjennom Eksingedalen. Se deres videorapporter!

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

På grunn av raset på E16 onsdag, må folk finne alternative ruter mellom Bergen og Voss. Svært mange vil nok gå for fylkesveg 7 gjennom Hardanger. Alternativet er å kjøre over Hamlagrø på vei fra Bergen til Voss og via Eksingedalen tilbake.

Det er fryktet at omkjøringsveiene vil få mye trafikk og kø, særlig på grunn av Voss cup i helgen.

Les også:

Les også

Geologen: - Jeg vet ikke hvor mange dager det tar før E16 blir åpnet

BT-journalistene Kari Pedersen og Marita Aarekol tok turen langs omkjæringsveiene for å sjekke hva du kommer til å møte. På veien over Hamlagrø møtte BT Åsne Tesdal Rødland.

Hun har tatt over familiegården på Rødland i Bergsdalen og satser på en fremtid som gårdbruker sammen med ektemannen, som er fra Voss. Hun er utdannet sykepleier og pendler til jobb på sykehuset på Voss.

SATSER PÅ GÅRD: Sykepleier Åsne Tesdal Rødland har tatt over en gård på Voss med ektemannen. Nå satser hun på en fremtid som bonde.

4-5 ganger i uken er hun frem og tilbake over fjellet. Vanligvis bruker hun 45 minutter på turen. Nå er hun forberedt på køer og ekstra mange møtende biler og tar seg bedre tid.

— Det er ikke mulig å kjøre fort, for det er fryktelig mye humper i veien og plutselig kan der ligge noen sauer, lyder advarselen hennes.

Fylkesveien over Bergsdalen er ikke bare humpete og oppsprekket. Ved Hamlagrøvannet traff vi en saueflokk, som drev over krysset fremfor bilene som kom vestover fra Voss.

Les også:

Les også

- Kom kjørende gjennom tunnelen og så raset komme

Dette er omkjøringsveiene:

Dette er omkjøringsveiene mens E16 er stengt.

Øverst på Nesheimsfjellet henger en utstilling av flotte, blanke hjulfelger. En betimelig påminning for bilistene om at veien nedover Eksingedalen kan koste en felg eller to, så humpete er den. Omveien fra Evanger via Eksingedalen er nå omkjøringsvei fra Voss til Bergen.

Midt i Eksingedalen er det tunnel over i Modalen. Det er enda en alternativ vei til Bergen. Det tar omtrent like lang tid å kjøre via Dale som via Romarheim, men vegstandarden i retning Nordhordland er bedre.

HUMPETE: Kjør forsiktig, her ryker felgene.

Aarekol og Pedersen rapporterer torsdag i 16-tiden at det ikke er kø på noen av strekningene foreløpig. Det begynner å tette seg til over Hardanger, og det er mer trafikk på omkjøringsveiene enn vanlig, men kø er det ikke.

KØFRITT: BT-journalistene møtte ingen kø på omkjøringsstrekningene torsdag formiddag og ettermiddag. Dette fra Mo i Modalen.

Omkjøring via Hamlagrø og Eksingedalen tar lengre tid enn via fylkesveg 7. I tillegg er veiene smalere og svingete. De er dessuten dårlig egnet til møtende trafikk.

Fra Eksingedalen kan man kjøre videre til Dale og inn igjen på E16, eller gjennom tunnell til Modalen, til Romarheim og over på E39 til Bergen. Den siste ruten er antakeligvis den beste, råder BT-journalistene.

Les også:

Publisert:
IMG_0071.jpg
HUMPETE: Kjør forsiktig, her ryker felgene.
KØFRITT: BT-journalistene møtte ingen kø på omkjøringsstrekningene torsdag formiddag og ettermiddag. Dette fra Mo i Modalen.