Ulykkessjåføren: - Et voldsomt trøkk, så skjønte jeg at jeg hadde vært heldig

Det var et vogntog fra Asko Vest som ble tatt av raset på E16 ved Voss. - Sjåføren var svært heldig og kunne krabbe ut av førersetet, sier direktør Edvin R. Nilsson.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Vogntog-sjåføren har fortalt til sine sjefer at han kom kjørende gjennom tunnelen på vei mot Voss da det smalt.

— Kastet rundt

— Han forteller at det opplevdes som et voldsomt trøkk akkurat idet han kom ut av tunnelen, og at han fort skjønte at det var fjellsiden som raste ned i veien. Vogntoget ble kastet rundt og ble liggende på siden. Sjåføren konstaterte relativt raskt at han hadde sluppet heldig fra ulykken. Det første han gjorde var å ringe oss i ledelsen for å informere om hva som hadde skjedd, sier Nilsson.

GIKK BRA: Direktør Edvin R. Nilsson konstaterer at det tross alt gikk bra med sjåføren som ble tatt av raset ved Voss. FOTO: PRIVAT

Asko Vest-ledelsen reagerte straks, og dro ut for å møte sjåføren sin.Les også:

Les også

- Kom kjørende gjennom tunnelen og så raset komme

Moderate skader

— Heldigvis slapp han unna med moderate skader. Fysisk sett gikk dette bra, men vi har bestemt oss for å skjerme sjåføren. Kanskje han får noen ettervirkninger etter de sterke inntrykkene fra raset. Sjåføren klaget over at han hadde vondt i en hånd. Legevakten på Dale kunne fastslå at det ikke var noe brudd, forteller Nilsson.

Les også:

Les også

Krisemøte i Voss Cup

— Følges opp på beste vis

— Dette er en av mange flotte sjåfører som kjører for oss. Han har tatt raset med fatning og har det etter forholdene bra. Nå følger vi ham opp på beste vis.

Nilsson sier at tålmodigheten med ras langs E16 begynner å ta slutt.

— Vi har sendt brev til statsråden om dette fra før, og vi skal ikke gi oss med å øve press i den retning etter dette. Nå må det skje noe langs denne ras- og ulykkesbelastede strekningen.

Les også:

Publisert: