- Raset er skremmende

Ordføreren på Voss var på vei mot rasstedet da han fikk vite om det. Han mener raset viser at det haster enda mer med ny vei mellom Bergen og Voss.

SKREMT: Ordfører i Voss kommune, Hans-Erik Ringkjøb, fikk vite om raset på vei til Dale.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Mens Statens vegvesen jobbet intenst med å få oversikt raset ved Bolstadøyri var Voss-ordføreren Hans-Erik Ringkjøb på vei til Dale. Før han kom til Bulken fikk han melding om raset og kjørte om Hamlagrø på veien til Dale.

— Da den første informasjonen kom, tenkte jeg at det ikke var noe nytt. Da jeg fikk vite hvor stort raset var, ble det veldig skremmende. Raset har gått på et sted hvor det ikke pleier å raset. Ute er det tørt og fint. Alt det vi forbinder med vanlig rasfare her var ikke til stede. Jeg er spent på hva geologene vil si, sier Ringkjøb.

- Det haster

Han har lenge jobbet for bedre vei mellom Bergen og Voss.

— Dette viser at det haster enda mer å komme i gang med dette. Og det viser også at dette ikke er noe vi kan rassikre oss ut fra, sier Ringkjøb.

Han legger til:

— Konklusjonen om ny vei mellom Voss og Arna er helt rett, det samme for bane.

Kjører omvei hjem

Voss-ordføreren må kjøre via Hamlagrø hjem i ettermiddag.

Ny vei og bane til Stanghelle er lagt inn i Nasjonal Transportplan. I andre fase er ny vei til Voss lagt inn. Planleggingen av ny vei er altså i gang, men det skal først vedtas i Stortinget neste vår.

Publisert: