Ringte prostituert før han overfalt kvinne

Kort tid før han overfalt en ung kvinne på Nordnes, ringte han fem prostituerte kvinner.

I RETTEN: Aktor Trond Høvik og forsvarer Einar Råen i retten mandag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Mandag startet rettssaken mot en 23 år gammel norsk matros. Han er tiltalt for voldtektsforsøk og grov vold mot en ung kvinne. Mannen fulgte etter henne på vei mot Nordnes natt til 18. mai i fjor. Utenfor hennes hjem på Nordnes overfalt han henne.

— Redd for å dø

Han slo, sparket og trampet på kvinnens hode og overkropp. Hun ble stygt skadet.

— Jeg var redd for å dø, sa hun i retten.

Les også

Politiet vil ha 35-åring tiltalt foroverfallsvoldtekt på Høyden

Les også

Fant DNA «forenlig med siktedes» på kvinnens (21) bryst og truse

Mannen innrømmet volden mot henne, men nekter for at han forsøkte å voldta henne. Det siste er det sentrale spørsmålet i retten. Politiet mente fra første stund at mannen ville voldta kvinnen.

— Vi vet han søkte på eskortetjenester på nettet like før hendelsen og ringte flere numre tilknyttet siden. I hvert fall et av numrene tilhører en prostituert kvinne, sa aktor Trond Høvik i retten.

Mannen hadde også buksesmekken nededa han ble pågrepet.

17. mai med venner

Kvinnen ønsket ikke å forklare seg med presse til stede, men retten etterkom ikke hennes ønske. Hun var klar og tydelig, men tydelig preget etter det brutale overfallet. 17. mai feiret hun med venner fra tidlig morgen til sent på kveld. Hun drakk alkohol, men følte seg ikke beruset da hun gikk hjemover.

Les også

Politiet gir opp jakt på voldtektsmenn

— Jeg hadde vært på et utested med venner og gikk hjem ved 01.30-tiden. Jeg gikk utover Gågaten og forbi Comfort Holberg. Jeg hørte tunge skritt bak meg og snudde meg. Han tok meg igjen og spurte om jeg ikke ville gå med ham, forklarte kvinnen.

- Slo og sparket meg

Hun sa at hun ikke var redd for ham. Mannen virket heller ikke beruset, ifølge kvinnen, til tross for at han hadde drukket store mengder alkohol på nasjonaldagen.

Les også

- Menns ansvar må belyses

— Da jeg kom frem til huset, skulle jeg låse meg inn. Er det her du bor, spurte han meg. Han var bak meg og slo meg ned. Jeg hylte og hylte og hylte og han ba meg slutte. Han slo og sparket meg og satte seg opp på meg. Han holdt meg for nese og munn. Jeg merket at jeg mistet kontroll, sa kvinnen.

Hun forklarte at hun var sikker på at hun skulle dø. En vekter kom til og overfallsmannen løp. Han ble pågrepet av politiet, takket være vekterens innsats.

Ville skjule håret med hette

Hun hadde feiret nasjonaldagen og gikk i strømpebukse og skjørt med en lang jakke utpå.

— Jeg hadde hette over hodet på hjemveien. Jeg ville skjule at jeg var jente med langt lyst hår, sa hun.

Tiden etterpå har vært vanskelig for henne. Hun har solgt leiligheten fordi hun ikke turde bo der.

— Jeg bor med en venninne. Jeg går aldri hjem alene. Aldri, aldri, aldri.

Jeg blir ikke invitert på ting sent på kvelden, fordi jeg klarer det ikke. Jeg jogger ikke alene sent på kvelden, slik jeg gjorde før. Jeg er veldig mørkeredd og redd for menn.

Kvinnen har fått en permanent nerveskade etter overfallet.

Ville ikke møte mannen

Forsvarer Einar Råen viste til politiavhør der kvinnen uttalte at hun ikke visste om mannen hadde til hensikt å voldta henne.

— Jakken din var åpen, vet du hvem som åpnet den, spurte Råen.

— Jeg er usikker.

Kvinnen var ferdig å forklare seg ved 12-tiden mandag. Hun ønsket ikke møte overfallsmannen. Hans forklaring fortsatte etter lunsj. Tema blir spørsmål relatert til det mulige voldtektsforsøket.

- Beklager på det sterkeste

Den tiltalte mannen nektet for at han forsøkte å voldta kvinnen.

— Jeg beklager på det sterkeste og skal ta min straff. Jeg skal betale den erstatning jeg blir dømt til å betale. Det jeg har gjort er uforenelig med, og strider med, alt jeg står for. Men jeg har aldri forsøkt å voldta henne, sa han.

Mannen innrømmet å ha ringt telefonnumre tilhørende flere prostituerte kvinner før han møtte den unge kvinnen.

— Jeg ville bare snakke med dem.

På spørsmål om hvorfor han slo, svarte han at han må ha blitt sterkt provosert over noe kvinnen hadde sagt, men at han ikke husket hva dette kunne være.

— Buksesmekken din var åpen da du ble pågrepet?

Les også

Rekordmange menn oppsøkte hjelp for voldtekt

— Jeg må ha glemt å lukke den etter å ha vært på toalettet. Jeg har tenkt på dette siden det skjedde.

Etter pågripelse like etter overfallet ble han satt i cellebil.

— Jeg følte meg helt forferdelig og fortvilet og var bekymret for kvinnen. Jeg vil bare si at hun ikke skal være redd for meg og hun skal ikke frykte represalier.

Publisert: