Fant DNA «forenlig med siktedes» på kvinnens (21) bryst og truse

Mannen i 30-årene som er siktet for voldtekt i en gangtunnel i Bergen, må sitte fire nye uker bak lås og slå. DNA-spor knytter ham til overgrepet.

«TATT FRA»: - Der og da følte jeg at han hadde tatt fra meg all makt og kontroll over min egen kropp. Jeg følte meg så liten og alene, sa offeret, 21 år gamle «Rita», i et BT-intervju nylig. Nå er en utenlandsk mann i 30-årene varetektsfengslet i fire nye uker, siktet for overgrepet. ARKIVFOTO: RUNE NIELSEN
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Det anmeldte overgrepet skjedde i en gangtunnel på Nygårdshøyden i Bergen natt til 16. juli.

— Nå i etterkant tenker jeg at han ventet til vi kom akkurat dit. Det er mørkt og lite folk der på den tiden, sa offeret, en 21 år gammel kvinne, i et intervju med BT nylig.

Les også: - Det er så farlig å gå hjem alene. Jeg skal folge deg.

- Husker ikke

Hun ga samtidig uttrykk for at hun ikke helt turte å tro at saken er oppklart, blant annet fordi det da ikke var kommet svar på DNA-prøver i saken.

FENGSLET: Mannen som er siktet for voldtekten i en gangtunnel på Nygårdshøyden, ble i slutten av juli varetektsfengslet av Bergen tingrett. Bildet er fra det fengslingsmøtet. Politiadvokat Asbjørn Onarheim står i rettssalen, mens forsvarer Amir Mirmotahari fulgte fengslingen på videolink fra Oslo. ARKIVFOTO: LEIF GULLSTEIN

Den pågrepne mannen i 30-årene har nektet straffskyld.I avhør har han sagt at han ikke husker noe fra den aktuelle dagen — heller ikke om han var ved åstedet.

«Forenlig med»

I dag, fredag, ble den siktede rumeneren varetektsfengslet i fire nye uker.

Av kjennelsen går det frem at DNA-svar fra sakkyndige ved Folkehelseinstituttet (FHI) kom onsdag denne uken.

Analyseresultatene viser, ifølge kjennelsen, at DNA «forenlig med siktedes DNA» er funnet på 21-åringens bryst og truse.

BT har så langt ikke fått kontakt med politijuristen som har ansvaret for saken, politiadvokat Asbjørn Onarheim.

Den siktede rumenerens forsvarer, Oslo-advokat Amir Mirmotahari, har heller ikke kunnet kommentere saken overfor BT ennå.

Publisert: