Sjømann tiltalt for voldtektsforsøk

En sjømann i 20-årene er tiltalt for å ha forsøkt å voldta en kvinne på Nordnes natt til 18. mai i år.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Overfallet skjedde i en gate på Nordnes ved 02.00-tiden om natten.

— Dette var et tilfeldig angrep på en ung jente, uttalte politiet dagen etter overfallet.

- Slått og sparket i hode

Sjømannen i 20-årene forsøkte å tiltvinge seg sex med henne ved å slå, sparke og trampe på kvinnen. Hun ble truffet flere ganger i hodet og overkroppen, går det frem av tiltalen fra Hordaland statsadvokatembeter. Kvinnen fikk en varig skade etter overfallet.

En vekter i nærheten fikk med seg hva som skjedde. Han grep inn og fulgte etter mannen, som ble pågrepet av en politipatrulje kort tid etter. Da han ble tatt, var buksesmekken hans nede, kom det frem under fengslingsmøtet 19. mai.

Mannen innrømmet å ha påført kvinnen vold, men nektet for å ha forsøkt å voldta henne. Han hadde ingen god grunn til hvorfor han hadde angrepet henne.

På vei inn i huset

Sjømannen har forklart at han hadde feiret nasjonaldagen i Bergen sentrum og drukket flere flasker champagne, pluss øl og brennevin.

Da han skulle tilbake til båten som lå ved kai i Vågen, oppdaget han kvinnen. Han fulgte etter henne og angrep henne idet hun var i ferd med å låse seg inn i huset sitt.

Han stilte i festantrekket da han ble varetektsfengslet 19. mai, men var sterkt preget av de alvorlige anklagene. Flere ganger tok sjømannen til tårene.

Politiet berømmet Nokas-vekteren for at han tok affære.

— Det er kjempebra at vi har noen som virkelig følger med. Uten ham er det ikke sikkert at vi ville hatt noen gjerningsmann, uttalte politiet etter hendelsen.

Det har ikke lyktes BT å få kommentar fra mannens forsvarer.

Publisert: