Vekter avverget mulig voldtektsforsøk i sentrum

Nordnes-kvinne i 20-årene fikk hjelp til å unnslippe ukjent mann som angrep henne ved 02-tiden natt til 18. mai. Politiet etterforsker saken som et voldtektsforsøk.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Mannen skal ha prøvd å trenge seg inn i boligen hennes, opplyser politiet.

— Vekteren grep inn og gjorde en kjempejobb da ha han hørte skrik fra kvinnen. Hun skulle låse seg inn på bopel da hun ble angrepet av en mann som både slo og sparket.

- Angrep på tilfeldig jente

Rigmor Isehaug, leder for politiets volds- og sedelighetsseksjon i Bergen sentrum, sier de foreløpig etterforsker saken som et voldtektsforsøk.

Dette var et angrep på en tilfeldig jente ute

Rigmor Isehaug, leder sedelighetsseksjonen

— Dette var et angrep på en tilfeldig jente ute. Hun har fått bank og er påført en del skader. Jeg vil ikke gå i detaljer på hvorfor vi betrakter dette som et forsøk på voldtekt, sier Isehaug.

Hun oppgir at både mannen og kvinnen er i 20-årene, født på begynnelsen av 90-tallet.

Kvinnen ble bragt til legevakten og senere til avhør hos politiet.

Mannen ble pågrepet og sitter i arresten. Ifølge politiet var de to helt ukjente for hverandre. Mannen er også et ubeskrevet blad for politiet, så langt Isehaug har rukket å sjekke.

— Vi satser på å få ham avhørt i løpet av dagen.

Berømmer vekteren

— Vi ser alvorlig på denne episoden, sa Terje Magnussen ved operasjonssentralen i Hordaland til BT tidlig mandag morgen.

Det er kjempebra at vi har noen som virkelig følger med

Rigmor Isehaug om vekterens innsats

Vekteren som grep inn hadde ifølge ham ansvar for dette området på Nordnes. Han så hva som skjedde og skrek til mannen slik at han løp fra stedet.

— Han holdt også øye med hvor overfallsmannen løp. Det førte til at en politipatrulje kunne pågripe mannen, sa Steimler.

Også Isehaug ved volds- og sedelighetsseksjonen berømmer vekteren.

— Det er kjempebra at vi har noen som virkelig følger med. Uten ham er det ikke sikkert at vi ville hatt noen gjerningsmann, roser hun.

- Flyktet rundt i området

Kommunikasjonssjef Ådne Mauritzen i Nokas bekrefter at en av deres vektere hørte skriking om hjelp.

— Han avbrøt sitt opprinnelige oppdrag og satte kursen mot åstedet. Da vekteren ankom og gjorde seg til kjenne, valgte gjerningsmannen å stikke av. Etter å ha vurdert kvinnens tilstand og varslet nødetatene, tok vekteren vår opp forfølgelsen av mannen. Underveis var han i kontinuerlig dialog med politiet. Han ga informasjon etterhvert som gjerningspersonen flyktet rundt i området.

— Da personen var pågrepet, løp vekteren tilbake og sørget for videre førstehjelp til kvinnen inntil helsepersonell overtok, forteller Mauritzen, etter å ha fått rapporter om hendelsen.

Publisert: