Mann siktet for voldtektsforsøk

Mannen skal ha fulgt etter kvinnen til hennes bolig på Nordnes. Så skal han ha slått henne flere ganger og forsøkt å voldta kvinnen.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Det skremmende overfallet skjedde natt til 18. mai da kvinnen var i ferd med å låse seg inn i sin bolig på Nordnes. En vekter så hva som skjedde og grep inn.

— Fare for nye lovbrudd

Nå er en 22 år gammel norsk mann siktet for voldtektsforsøk. Han nekter for dette. Tirsdag fremstilles han for varetektsfengsling i Bergen tingrett.

Han stiller seg helt uforstående til påstanden om voldtektsforsøk

Beate Hamre, 22-åringens forsvarer

— Han erkjenner straffskyld for vold, men stiller seg helt uforstående til påstanden om voldtektsforsøk, sier Beate Hamre, mannens forsvarer.

— Vi mener det han har gjort er så grenseoverskridende at vi vil ha ham i varetekt. Det er fare for at han kan gjøre det igjen, sier politiadvokat Janne Ringset Heltne.

Kvinnen som ble overfalt, er påført flere slag, ifølge Heltne.

- Fulgte etter

Den 22 år gamle mannen kjente ikke kvinnen fra før, men politiet mener han fulgte etter henne og angrep henne da hun var i ferd med å låse seg in i boligen.

En vekter så hva som skjedde og brøt inn. Mannen forlot stedet, men vekteren fulgte etter og ringte politiet. De kom til stedet og pågrep ham.

Ifølge Heltne har han ingen god forklaring på angrepet.

Politiet har tatt DNA av mannen. Disse prøvene vil bli sjekket opp mot uoppklarte saker.

— Det er ingen tvil om at rett mann er tatt, sier Heltne.

Det har ikke lyktes BT å få kommentar fra mannens forsvarer.

Publisert: