Tatt med buksesmekken nede

Sjømannen hadde feiret nasjonaldagen i Bergen hele dagen. Natt til 18. mai fulgte han etter en ung kvinne og slo og sparket henne. . Da han ble tatt, var buksesmekken nede, og mannen er siktet for voldtektsforsøk.

FIKK MEDHOLD: Politiadvokat Janne Ringset Heltne i Bergen tingrett tirsdag. Hun fikk medhold i at en ung mann ble varetektsfengslet i fire uker.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Tirsdag ble nordmannen varetektsfengslet i fire uker. I retten stilte han i mørk dress og pene svarte sko, det samme antrekket han hadde på seg som da han feiret nasjonaldagen i Bergen sentrum to dager tidligere.

Flere flasker champagne skal ha blitt drukket, i tillegg til øl og brennevin.

Gråt i retten

Han er siktet for grov vold og voldtektsforsøk. Det første innrømmer han, det andre nekter han for.

Han var sterkt preget i retten. Mannen tok til tårene store deler av rettsmøtet. Han er tidligere ustraffet og tjener godt. Nå sitter han varetektsfengslet.

Ved 02-tiden 18. mai var han på vei til skipet han arbeidet på. Han traff en kvinne og fulgte etter henne. Da hun låste seg inn i sitt hjem på Nordnes, ble hun angrepet bakfra og slått kraftig i hodet.

Hun var svært blodig og forslått etter å ha blitt slått og sparket av mannen. En vekter som var på stedet, hørte kvinnen skrike. Det gjorde flere andre også. Vekteren grep inn og fulgte etter mannen. En politipatrulje som var i nærheten, kom til stedet og pågrep mannen.

— Brutalt overfall

Kvinnen ble utsatt for massiv vold og er både fysisk og psykisk preget etter overfallet.

— Det var et brutalt overfall. Hun er grovt forslått. En person som begår slike handlinger, er farlig. Derfor bør han holdes i varetekt, sier politiadvokat Janne Ringset Heltne.

Hun fikk medhold i Bergen tingrett om at det er fare for at mannen kan begå tilsvarende handlinger. Det til tross for at han ikke er straffet tidligere. Gråtende ble han påsatt håndjern og kjørt til Bergen fengsel da rettsmøtet var over.

Blodig og forslått

Retten mener det er skjellig grunn til å mistenke mannen for voldtektsforsøk. Han ble blant annet tatt med buksesmekken nede og han hadde ingen god forklaring på hvorfor han angrep kvinnen.

Beate Hamre er forsvarer for siktede.

— Han har tatt betenkningstid på kjennelsen, er hennes knappe kommentar.

Politiet regner med at det går noen måneder før etterforskningen er ferdig. Spørsmålet er om det kan bevises at han forsøkte å voldta kvinnen. Etter det BT forstår skal flere vitner avhøres, siktedes mobiltelefon skal sjekkes for å finne ut om han har foretatt seg noe på Internett. Dessuten skal siktedes bevegelser for nasjonaldagen kartlegges.

Publisert: