Nå er fire siktet etter at mann døde

To nye menn er siktet i saken der en 41-åring døde i en bolig i Salhusvegen. Dermed er fire menn siktet.

I RETTEN: Politiadvokat Trond Eide (t.v.) og forsvarer Jørgen Riple i Bergen tingrett mandag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

23. mai 2012 døde en 41 år gammel mann i en leilighet i Salhusvegen på Nyborg. Først trodde politiet at det dreide seg om et overdosedødsfall med GHB, og saken ble henlagt.

I april tok den en ny vending, da to menn på 26 og 35 menn ble pågrepet, siktet for forsettlig drap på 41-åringen. Politiet mener at de to tvang en overdose i 41-åringen slik at han døde. Begge mennene nekter for å ha hatt noe med dødsfallet å gjøre og har sittet varetektsfengslet siden pågripelsen.

I helgen skrev BA at siktelsen ble endret fra drap til frihetsberøvelse med døden til følge. Det betyr at drapsmistanken er svekket, ifølge politiet.

To nye pågrepet

Før helgen ble to nye menn siktet i saken. De er begge i 30-årene og skal ha vært til stede i leiligheten da 41-åringen døde mainatten i 2012. Begge nekter straffskyld.

— De er siktet for frihetsberøvelse med døden til følge, sier politiadvokat Trond Eide.

Den ene ble fremstilt for varetektsfengsling fredag, men retten løslot ham fordi den ikke mente at det var skjellig grunn til mistanke. Politiet anket avgjørelsen, og mannen blir sittende fengslet inntil lagmannsretten har avgjort saken.

Den andre mannen ble fremstilt for varetektsfengsling mandag ettermiddag.

Nekter skyld

35-åringen som har sittet fengslet siden april, ble fremstilt for varetektsfengsling mandag morgen. Trond Eide ba om at han blir fengslet i åtte nye uker og begrunner dette med at det er fare for at han kan begå ny kriminalitet eller ødelegge beviser i saken hvis han er på frifot. Retten mener det får holde med fire uker i varetekt.

— Min klient nekter straffskyld, sier Jørgen Riple, forsvarer for 35-åringen.

Mannen fulgte rettsmøtet via video fra fengselet han sitter i. Riple synes det er påfallende at politiet først nå sikter to nye menn.

— Jeg reagerer på at de venter så lenge med å sikte de to som ble pågrepet før helgen. De var begge i leiligheten etter at min klient dro fra stedet og avdøde var da i live. Siden pågriper de min klient og sikter han og en annen for drap, og venter altså helt til nå med å sikte de to andre, sier Riple.

Publisert: