Retten vil løslate to menn som er siktet for tre år gammelt drap

Bergen tingrett mener politiets beviser ikke er gode nok i saken der to er siktet for overdosedrap i Salhusvegen i 2012.

ÅSTEDET: To menn er siktet for å ha drept en mann i denne leiligheten i Salhusvegen i 2012. Nå har retten besluttet å løslate begge to.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Politiet fikk ikke rettens medhold i videre varetektsfengsling av de to mennene som i forrige måned ble pågrepet og siktet for å ha drept en 41 år gammel mann i Salhusvegen i 2012.

Bergen tingrett har i en fersk kjennelse kommet til at begge må løslates.

Ikke skjellig grunn

— Beslutningen om løslatelse er begrunnet i at det ikke er skjellig grunn til å mistenke min klient for drap, sier advokat Jørgen Riple.

Det betyr at retten ut fra dagens bevisbilde mener at det er mer sannsynlig at de siktede ikke er skyldige, enn at de er det.

Riple representerer en 35 år gammel mann fra Bergen som ble pågrepet av politiet for en måned siden.Hans 26 år gamle kamerat ble tatt samme helg.

FORSVARER: Jørgen Riple forsvarer en av mennene som i forrige måned ble siktet for drapet på en 41-åring i 2012.

Politiet mener at de to tvang en overdose narkotika i 41-åringen slik at han døde. Begge mennene nekter for å ha hatt noe med dødsfallet å gjøre.— Min klient har avgitt en forklaring. Jeg kan ikke si noe mer om hva han har sagt, men det fremstår som om tingretten har vektlagt hans forklaring, sier Riple.

Kjennelsen er unntatt offentlighet, og forsvareren ønsker derfor ikke å gå inn på hvilke vurderinger tingretten har gjort.

Politiet tok selvkritikk

Politiet mener at 41-åringen ble drept i sokkelleiligheten i Salhusvegen på Ulset i Åsane, natt til 23. mai 2012.

Saken ble noen måneder senere henlagt som et overdosedødsfall, men ble tatt opp igjen til etterforskning i november 2014 etter et initiativ fra en politileder i Hordaland politidistrikt.

Politiet har allerede erkjent at dødsfallet ikke ble etterforsket godt nok i 2012.

— Det var noen omstendigheter som tilsa at mer burde ha vært gjort, sa politiadvokat Trond Eide i etterkant av at de to mennene ble varetektsfengslet første gang i forrige måned.

Anker løslatelsen

Spesialenheten for politisaker har i etterkant av pågripelsene fått saken sendt til vurdering av politiet selv.

Politiet har anket kjennelsen, og fått tingrettens medhold i at mennene må sitte i varetekt inntil Gulating lagmannsrett har behandlet anken. Det vil trolig skje tidlig i neste uke.

Det foreløpig har ikke lyktes BT å få en kommentar fra politiadvokat Trond Eide, som møtte som aktor i fredagens fengslingsmøte.

Publisert: