Overdose-drapssiktede må sitte i varetekt

De ble pågrepet i helgen for å ha drept 41-åring. Nå må de tilbringe de første ukene i isolasjon.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

To drapssiktede bergensere, 26 og 35 år gamle, må sitte i varetekt. Det har Bergen tingrett bestemt.

Begge må sitte i fire uker med brev— og besøksforbud. De to første ukene må de sitte i isolasjon.

Varetekten ble besluttet i går, men slutningen ble først offentliggjort tirsdag formiddag. Politiet fikk ikke medhold i sitt ønske om at de to ikke skal kunne lese aviser eller se TV.

Nekter straffskyld

Dette har politiet klaget på, skriver de i en pressemelding.

— Politiet fikk ikke medhold i medieforbudet. Aktor har anket spørsmålet med oppsettende virkning, og har fått medhold i dette, skriver hordalandspolitiet.

Bare en av de siktede møtte i retten mandag ettermiddag. Ifølge forsvarer Ingrid Aksnes sier 35-åringen at han ikke er skyldig i drap.

26-åringen var i går ikke blitt avhørt av politiet, ifølge forsvarer Stein Erik Ottesen. Han møtte heller ikke i fengslingsmøtet.

Varslet internt

De to er siktet for forsettlig drap på en 41 år gammel mann ved Salhusvegen i Åsane, 23. mai 2012.

Les også

Ulset-saken: - Etterretning fra en annen sak ble vendepunktet

Les også

Politiet ble varslet om mulig drap allerede i 2012

41-åringen døde i det som så ut for politiet som en selvpåført overdose, og saken ble henlagt av politiet i slutten av 2012.

Først i november 2014 startet politiet opp igjen etterforskningen i saken, etter at ny informasjon kom til. En politimann varslet internt om at politiet burde se på saken på nytt.

Nektet å la seg avhøre

26-åringen var den som bodde i kjellerleiligheten der 41-åringen fra Bergen vest ble funnet død. Han var borte da politiet kom til åstedet, på morgenkvisten 23. mai 2012, og nektet siden å la seg avhøre om dødsfallet.

I tillegg var avdødes eiendeler borte, mens vitner var engstelige for å fortelle noe.

Politiet har tatt selvkritikk på det de har kalt en «noe mangelfull etterforskning». De meldte saken i februar i år til Spesialenheten for politisaker, som nå vurderer om de skal etterforske hordalandspolitiet.

Det blir i så fall den andre etterforskningen etter at en drapsetterforskning ble henlagt som noe annet, etter at de konkluderte med selvmord for Monika Sviglinskaja (8) i 2012.

Vold, utpressing, ran

De to drapssiktede er begge straffedømt en rekke ganger, blant annet for vold, utpressing, ran og narkotikaforbrytelser.

I desember 2011 oppsøkte 26-åringen en mann på hans arbeidsplass i Bergen sentrum. Der skal han, sammen med en kamerat, ifølge en tingrettsdom ha forsøkt å kreve inn 75.000 kroner.

«Du har et stort problem. Du skylder kr 75 000 og de skal vi ha nå», skal den nå drapssiktede 26-åringen ha sagt ifølge dommen.

År i fengsel

Offeret følte situasjonen som svært ubehagelig, og ga til slutt fra seg til sammen 8000 kroner, selv om han mente at pengekravet var urettmessig.

35-åringen ble i 2008 dømt til fire og et halvt års fengsel for ran. Han har også flere voldsdommer på rullebladet.

Publisert: