Mann reddet fra båt i full fyr

— Båten var overtent, sier brannvesenets vaktkommandør. Mannen som var om bord ble hentet av et familiemedlem og meldes å være i fin form.

SANK: Etter et mislykket redningsforsøk sank fritidsbåten.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

I 11-tiden søndag rykket nødetatene — politi, helse og brann - ut til en båtbrann i Austevoll i Hordaland. Brannen skal ha oppstått i motorrommet.

Den første Twitter-meldingen fra 110-sentralen lød slik: «En mann Austevoll: Kalsøy. Melding om brann i fritidsbåt. Nødetater på vei.»

Les også:

Les også

Frykter båtbrann på Vågen

— Brannen er sør for Storekalsøy i Austevoll, sier vaktkommandør Sigbjørn Villanger ved 110 Hordaland, operasjonssentralen for brann og redning.

Han forteller at mannen som var om bord i den brennende båten kom seg over i en annen, privat båt som var i nærheten.

OVERTENT: Den 23 fot store fritidsbåten var helt overtent. Mannen som var om bord kom seg over i en annen båt i nærheten.

Dette var båten til et familiemedlem som mannen hadde ringt etter.— Det var ikke noen fare for personer i det hele tatt.

Brannfolk i ambulansebåt

Brannen oppsto i en 23-fots Tobias fritidsbåt, forteller Villanger. Båten skal tilhøre en middelaldrende mann med hytte på Austevoll, men som bor et annet sted.

— Det var én mann om bord i båten. Han er tatt over i en annen privatbåt. Jeg vet ennå ikke hvor gammel mannen er, og jeg kan foreløpig heller ikke si noe om årsaken til brannen.

Lå ved kai i Vågen:

Les også

Utegrill tok fyr i båt

Ambulansebåten «Rygavakt», som har slokkeutstyr, ble sendt ut til brannen.

— Den er på vei for å se og eventuelt slukke. Hvis det er noe å slukke, sa Villanger til BT rundt klokken 11.30. Han dro ut sammen med politiet i en privat båt.

IKKE TIL Å REDDE: Kun litt av båten var igjen da slukkingen pågikk.

Litt før klokken 12 hadde «Rygavakt» startet slukking med skum, forteller vakthavende brannbefal i Austevoll, Olav Jarnes. Tre personer fra brannvesenet er med ambulansebåten ut.Ikke lenge etter ble brannen meldt slukket.

Ifølge Jarnes gjorde servicebåten MS Notmann, som kom for å bistå, et forsøk på å løfte båten opp på dekk. Men det gikk ikke. Båten slet seg og sank.

Det skal ikke ha vært større utslipp av olje eller bensin.

— Ganske utbrent

En stund var det en viss tvil om det kunne ha vært flere i den brennende båten, men Jarnes bekrefter etter en sjekk at det kun er snakk om én person – den mannlige båteieren. Mannen ble tatt til land av familiemedlemmet som kom for å hente ham.

Publisert: