Brann i rekkehus på Dale

Brannvesenet mått rykke ut til et overtent rekkehus i Dale sentrum i kveld. - Det sto flammer fra taket, forteller et vitne på stedet.

DALE: Brannen på Dale var synlig på lang avstand mandag kveld.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Klokken 20.41 la 110-sentralen ut en melding på Twitter om at det brant på Dale i Vaksdal kommune.

Det skal være tre leiligheter i rekkehuset som begynte å brenne. En mann og en kvinne var i boligen da det begynte å brenne, men begge kom seg ut.

En stund var det usikkert om alle beboerne var gjort rede for, men politiet meldte ved 21.-30-tiden at samtlige var ute av bygget og at ingen av dem skal ha fysiske skader som følge av brannen.

Klokken 22.50 pågikk det fremdeles slukking.

– Vi har fremdeles ikke kontroll på brannen. Det brenner i taket, og vi arbeider iherdig med slukking. Det blir nå kjørt en liftbil fra Bergen til Dale, slik at vi kan komme opp i høyden, sa vaktkommandør ved 110-sentralen, Morten Frantzen da.

En av leilighetene er totalskadd.

Klokken 23.39 meldte brannvesenet at de hadde kontroll på stedet, men at de fortsetter med etterarbeid og riving for å komme til og slukke brannen helt.

OVERTENT: Rekkehuset i sentrum av Dale er overtent. - Det er ingen fare for spredning, sa operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt ved 21.30-tiden.

– Det kommer flammer fra taket

Da BT snakket med personer som ble vitne til brannen, sto flammene fra taket.

– Det brenner fortsatt, og det er mange utrykningsbiler på stedet. Det er tydelige flammer og røykutvikling, fortalte Ståle Ofte ved 21.15-tiden.

Julie Dalseid Landro var også på stedet.

– Det kommer flammer fra taket, og det er veldig mye røyk og blålys her, sa hun.

OVERTENT: Alle som bor på adressen kom seg ut.

Fikk melding om kraftig brann

Brannvesenet fikk melding om at det var en kraftig brann klokken 20.33.

– Vi valgte derfor å sende ut mye ressurser fra Dale, Vaksdal, Arna og Voss, opplyste vaktkommandør Morten Frantzen ved 110-sentralen.

Klokken 21.09 meldte brannvesenet at de sendte røykdykkere inn i rekkehuset.

STORE RESSURSER: Brannvesenet rykket ut med mannskaper fra Dale, Voss, Arna og Vaksdal da de fikk melding om brannen.

En halvtime senere var bygget gjennomsøkt, uten at de hadde gjort noen funn.

Måtte rykke ut til ny brann

Midt under slukkingen av brannen i Fabrikkvegen, fikk brannvesenet melding om en ny brann like ved.

– Vi måtte rykke ut med en av bilene til Dale togstasjon. Der brant det i søppelkorger på venterommet, og på toalettet. Den brannen slukket vi klokken 21.43, forteller Frantzen.

Det er sort oppetter vegger og tak etter brannen på togstasjonen. Det bor også folk i en leilighet i bygget som måtte evakueres.

Operasjonsleder Morten Rebnord sier at brannen på togstasjonen er «høyst mistenkelig»:

– Det er åpenbart at brannen på togstasjonen er påsatt. Det har brent på tre ulike steder. Jeg kan ikke pr. nå ikke si om det er noe sammenheng mellom brannene i leiligheten på Dalekvam og brannene på togstasjonen, sier Rebnord.

MYE RØYK PÅ STEDET: Det ligger mye røyk over Dale.
Les også

Fire personer hentet livløse opp av sjøen i Tromsø

Bebuarane blir evakuert til omsorgssenteret

Det er kommunale leiligheter i bygget som tok fyr. Ordfører i Vaksdal Hege Eide Vik, sier at helsevesenet har tatt hånd om de som bor der.

– Vi har ansvaret for dem og vil sørge for at de har et hjem å gå til. Omsorgssenteret ligger like ved, og de skal få plass å bo der i natt, forteller Vik.

Publisert: