Onsdag trappes drivstoffstreiken opp

YTTERLIGERE REDUSERT: Kapasiteten til tanking av drivstoff ved Flesland vil bli enda lavere etter onsdagens opptrapping av drivstoffstreiken.
  • Det vil i utgangspunktet ikke gi noen ytterligere konsekvenser, mener Avinor.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Den pågående drivstoffstreiken, som brøt ut natt til lørdag etter brudd i meglingen mellom Norsk Transportarbeiderforbund, Parat og Norsk Industri, trappes opp onsdag.

Da vil kapasiteten ved Flesland bli ytterligere redusert, i tillegg til de som allerede er tatt ut i streik – både på Flesland og ved flyplassene i Stavanger og Tromsø.

Samtidig vil også ansatte på Værnes lufthavn i Trondheim og Bodø lufthavn bli tatt ut i streik.

LES OGSÅ:

Les også

Streik rammer Flesland: Neste helg kan det bli full stans i flytrafikken

Kristian Løksa, kommunikasjonssjef i Avinor, mener opptrappingen av streiken vil gi få konsekvenser for dem som skal ut og reise.

— Det vil i utgangspunktet ikke gi noen ytterligere konsekvenser. Flyselskapene kommer til å håndtere opptrappingen slik de har gjort til nå – de fyller flyene med drivstoff andre steder, sier han.

Det vil ikke bety ekstra mellomlandinger eller lignende, men at flyene i stedet fyller drivstoff på flyplassene de kommer til eller reiser fra.

— Vi regner derfor med flytrafikken vil gå fint etter opptrappingen også. Dette uttaket har vært varslet en stund, så det har vært nok tid til å forberede seg, sier Løksa.

Han opplyser om at reisende må kontakte sine respektive flyselskap for eventuelle spørsmål om sine reiser.

Søndag opplyste Avinorom at det er svært mange som skal fly fra Flesland denne uken. Dermed kan det bli mange som eventuelt blir rammet – dersom streiken drar seg ut.

MÅTTE BLI IGJEN PÅ FLESLAND:

Les også

SAS overbooket flyet med 21 personer

Opplever du flyproblemer? Send gjerne tips til vår journalist: martine.markussen@bt.no

Publisert: