Overbooket flyet med 21 personer

En teknisk feil gjorde at flere passasjerer ikke kom med flyet mandag.

FAST VED GATEN: Mange måtte stå igjen ved gaten og se flyet reise uten dem.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Birgitta Husebye var en av de 21 personene som var overbooket på SAS sitt morgenfly fra Flesland til Oslo Lufthavn mandag morgen.

— Vi skulle reist med 07-flyet, men da vi kom til gaten ble vi informert om at det var overbooket. Det var 21 personer som ikke kom med flyet, sier hun.

Hun forteller at hun opplevde å få lite informasjon og dårlig kundebehandling.

— Vi fikk ikke noe informasjon om hvorfor, og ingen fra SAS kom for å ta tak i det eller beklage.

Husebye forteller at de etter hvert fikk tilbud om å komme med neste ledige fly – klokken 20.

— Det alternativet var uaktuelt for de aller fleste som måtte stå igjen, for de fleste skulle ta flyet i jobbsammenheng.

Fikk tilbud om nytt fly - 13 timer senere

Selv var hun på vei til et møte i Oslo, og hadde sammen med tre kolleger planlagt retur til Bergen klokken 16 samme dag – fire timer før neste avgang SAS kunne tilby fra Bergen.

— Det er irriterende å miste en jobbdag på grunn av det, men mest av alt er jeg irritert over måten det ble gjort på. Med en så stor overbooking kunne de fint ha varslet oss om dette tidlig, slik at vi kunne endret planene våre, sier hun.

Teknisk feil og travel reiseuke

Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS legger seg flat:

— Vi beklager meget at denne situasjonen oppsto. Det var rett og slett en teknisk feil. Det er trolig en gruppebestilling systemet vårt ikke har satt en sperre for som har satt oss i den situasjonen, sier han.

Han vil ikke bekrefte antallet passasjerer som måtte stå igjen, men han bekrefter at flyet var svært overbooket.

Videre sier han at passasjerene som blir rammet av overbooking normalt blir overført til andre og nærliggende avganger, men at det denne uken er en svært travel reiseuke – slik at alternativene var begrenset.

LES OGSÅ:

Les også

Streik rammer Flesland: Neste helg kan det bli full stans i flytrafikken

Vet ikke hvem som står over

— Hvorfor ble det ikke gitt noe informasjon tidligere?

— Vi skulle gjerne visst dette på forhånd slik at vi kunne informert bedre og tidligere, men det gjorde vi ikke, sier Johansen.

Han legger til at de alltid spør om noen melder seg frivillig til å bli over til neste ledige avgang, med en kompensasjon på 250 euro.

— Siden vi på grunn av det ikke vet hvem som eventuelt må stå over avgangen, blir det også vanskelig å informere på forhånd.

Publisert: