Jente (17) skal ha blitt overfalt og voldtatt ved NHH. Nå gir politiet opp.

Politiet etterlyste mann med skjev fortann. Et halvt år etter den angivelige overfallsvoldtekten står de uten spor å jobbe videre med.

GANGVEI: Ved denne gangveien skal den 17 år gamle jenten ha blitt voldtatt i 22-tiden fredag 29. juli i fjor. Gangveien går mellom Lehmkulhallen og Jægerbakken i Sandviken.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Fredag 29. juli i fjor skal en jente på 17 år ha blitt overfalt og voldtatt av en mann ved Norges Handelshøyskole i Sandviken. Politiet brukte store ressurser på etterforskningen, men ingen ble pågrepet.

Les også

Nå får alle unge jenter lære selvforsvar

Innstilt

Et halvt år etter hendelsen er jakten fortsatt resultatløs. Påtaleansvarlig jurist for saken, politiadvokat Sven Arne Dahl-Michelsen, bekrefter overfor BT at etterforskningen i saken er innstilt.

I praksis vil det si at det ikke er noen aktiv etterforskning, og at politiet har gitt opp å finne en gjerningsmann basert på de undersøkelsene som er gjort til nå.

Dahl-Michelsen skriver i en e-post at politiet ikke har flere opplysninger til å komme videre i saken.

Men saken er ikke henlagt. Hvis det kommer inn nye og flere opplysninger, vil saken bli tatt frem igjen. BT har onsdag ikke fått kontakt med jentens bistandsadvokat.

RETT VED NHH: Gangveien der voldtekten skal ha skjedd leder til Lehmkulhallen, studentsamskipnadens treningssenter rett ved siden av Norges Handelshøyskole i Bergen.

Fant ikke kobling

Natt til fredag 5. august i fjor ble en 25 år gammel mann arrestert for en voldtekt og et voldtektsforsøk i Bergen sentrum.

Politiet sjekket om denne mannen kunne være knyttet til voldtektssaken ved NHH, men de fant ingen slik kobling.

Les også

- Det har gått i ett. Det har vært ille.

Bergenspolitiet fikk i fjor sommer inn svært mange overgrepsanmeldelser. Elisabeth Hellevang Størksen, koordinator for familievold og seksuelle overgrep i Vest politidistrikt, beskrev situasjonen som «ille».

Her er noen av sakene som kom inn:

Publisert: