Ulset-drapet: - Avdøde var naken da han ble funnet

Politiet mener de to kameratene bortførte 41-åringen før de ga ham en dødelig dose narkotika.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Politiet mener at de to mennene kidnappet den nå døde 41-åringen til den enes leilighet i Åsane. Deretter gav de 41-åringen en overdose med narkotika.

Den døde 41-åringen skal ha blitt funnet med blant annet metadon i blodet.

— Møttes på kjøpesenter

Selv skal den ene av de to siktede, en 35 år gammel bergenser, ha forklart i politiavhør at han møtte 41-åringen på et kjøpesenter i Bergen sentrum kvelden før dødsfallet.

Les også

Overdose-drapssiktede må sitte i varetekt

Les også

Ulset-saken: - Etterretning fra en annen sak ble vendepunktet

Les også

Politiet ble varslet om mulig drap allerede i 2012

Deretter, skal han ha forklart, dro de sammen ut til 26-åringens kjellerleilighet i Salhusvegen.

Ikke tegn til vold

På morgenkvisten 23. mai 2012 ringte et annet vitne etter ambulanse. Da politiet fant 41-åringen død i kjellerleiligheten, skal mannen ha vært helt naken.

I tillegg var eiendelene hans borte.

41-åringen skal ikke ha hatt synlige skader som umiddelbart tilsa at han hadde blitt utsatt for vold.

Politiadvokat Trond Eide ønsket tirsdag ikke å gi ytterligere kommentarer i saken.

I etterkant av mandagens fengslingsmøter i Bergen tingrett sa han at det var flere omstendigheter som tilsa at politiet burde ha gjort mer i etterforskningen.

De to mennene er varetektsfengslet for fire uker, de to første i isolasjon.

«En av Bergens farligste»

Begge de to drapssiktede mennene er straffedømt en rekke ganger tidligere. 35-åringen har flere voldsdommer på seg, og i en dom fra 2007 blir han beskrevet av vitner som «en av Bergens farligste menn».

Ifølge en personundersøkelse fra Kriminalomsorgen i Hordaland fra samme år, fikk bergensmannen adferdsproblemer i tidlig alder.

I 1996, da han akkurat hadde fylt 16 år, ble han dømt for første gang, for tyveri.

Noen år senere, da han var tidlig i 20-årene, ble han dømt for grov vold ved at han nesten skar øret av en annen mann. Lagmannsretten beskrev voldsbruken som mishandling av torturistisk karakter.

«Nærmest uten sperrer»

Voldsbruken har ifølge Kriminalomsorgen ofte skjedd under påvirkning av rusmidler. Ifølge den nevnte personundersøkelsen synes han å være «nærmest uten sperrer ved utøvelse av lovbruddene».

I flere tidligere dommer omtales 35-åringen som en person med svært lav aggresjonsterskel, og med manglende ansvarsfølelse for sine handlinger.

Samtidig beskrives han av kilder som en sympatisk og hyggelig person, som det er «lett å like».

Politiadvokat Trond Eide fortalte mandag at de har hatt problemer med å få vitner til å fortelle det de vet, fordi de er redde.

— Vi har støtt på problemer med å få vitner til å si noe. Det er stor frykt blant dem. Det er vår oppfatning at det er vitner som vet noe, men som ikke tør å si noe, sa Eide.

- Har mye på hjertet

Mens 35-åringen ble avhørt i helgen, er 26-åringen så langt ikke blitt avhørt.

— Han har mye på hjertet, sier forsvarer Stein Erik Ottesen. Trolig vil et avhør av mannen skje først i neste uke, fordi Ottesen selv er opptatt med en rettssak i forkant.

26-åringen godtok å bli varetektsfenglset.

— Det er ikke fordi han erkjenner noe eller har tatt stilling til skyldspørsmålet, men han godtar det, sier Ottesen.

Mannen ble pågrepet fredag ettermiddag.

Dagen etter ble 35-åringen tatt inn av politiet. Han møtte i fengslingsmøtet mandag ettermiddag. Ingrid Aksnes, som forsvarer ham, sier at 35-åringen ikke erkjenner skyld, men ønsker å samarbeide med politiet.

— Han har tatt betenkningstid på om han vil anke varetektsfengslingen. Vi vil sette oss ned og gå nøye gjennom kjennelsen sammen, sier Aksnes.

Publisert: