- Har ventet i flere timer uten å få informasjon

Flere frustrerte passasjerer venter på Flesland uten å ane når flyene deres skal gå.

FRUSTRERT: Fetterne Nathaniel Andresen (21) og Martin Jørgensen (21) venter på Flesland i håp om å rekke en Bruce Springsteen konsert i kveld.
Publisert: Publisert:
  • Send inn spørsmål i livebloggen nederst i sak. BTs journalist svarer fortløpende.
  • Medlemmer av Parat er tatt ut i streik i Bergen, Stavanger, Tromsø, Værnes og Bodø.
  • Fredag ettermiddag stopper leveransen av drivstoff på Flesland.
    Fetterne Nathaniel Andresen (21) og Martin Jørgensen (21) står og venter på gate 27. De skal rekke en Bruce Springsteen konsert klokken 19.00 i kveld.
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Vi er veldig frustrerte. Hele denne dagen har vært bortkastet. Vi har tatt fri fra jobb og skole for å være i Oslo i dag, sier Andresen.

Hittil har flyet deres til Oslo blitt forsinket fire ganger. Guttene har vært fan av Springsteen i mange år, og de har ventet på denne dagen lenge.

— Vi har gledet oss, og bestilte et tidlig fly med vilje. Det har vært så lite informasjon, så vi aner ikke når flyet vil gå, sier Andresen.

- Enda ikke fly på bakken

Elise Theodorsen (30) og en kollega skulle til Oslo i jobbsammenheng. Nå har hun måtte flytte to møter. De reagerer på at det er så lite informasjon fra SAS.

KØ: Mange reisende står og venter på Flesland for å få mer informasjon. - Det er mange frustrerte passasjerer her, sier Theodorsen.

— Vi fikk ingen beskjed ved innsjekking, og det er ikke kommet noe ny informasjon. Hva som har skjedd med flyet vårt aner jeg ikke, SAS tar tydeligvis ikke kundene sine på alvor, sier Theodorsen.

Hun forteller at da hun spurte i skranken om mer informasjon fikk de beskjed om at SAS var underbemannet.

— Flyet har blitt utsatt igjen til 16.15, men det er enda ikke et fly på bakken her, sier Theodorsen.

- Krevende med informasjon

— De har ikke fly eller personale, og det er mange mennesker som venter her. Jeg ønsker bare et svar fra SAS så vi kan få vite om et fly kommer til å gå eller om vi bare kan gå hjem. Så slipper vi å sitte her til klokken seks i kveld, sier hun.

  • Send inn spørsmål i livebloggen nederst i sak. BTs journalist svarer fortløpende.
    Pressetalsmann i SAS, Knut Morten Johansen, beklager at SAS ikke klarer å gi informasjon til den enkelte.

LES OGSÅ:

Les også

Onsdag trappes drivstoffstreiken opp

— Dette med informasjon er veldig krevende. Vi har en situasjon denne uken hvor det er flere som ønsker å reise enn det vi har plass til. Vi har satt inn ekstra bemanning denne uken, og det er mange som jobber bak i kulissene, sier han til BT.

Vil sette inn ekstra fly

SAS vil sette inn ekstra fly fra Bergen i dag, og jobber med det også de neste dagene, sier Johansen.

Han sier det er flere faktorer som gjør at det blir forsinkelser.

— Det er bensinstreiken og høy trafikk hovedsakelig. Flere passasjerer mister sine forbindelser, men det er krevende å skaffe dem en ny plass på et annet fly når alt er fult. Det jobbes med tusenvis av passasjerer, så jeg beklager at noen ikke får nødvendig informasjon, sier Johansen.

Publisert: