Han er dømt for tre voldtekter. Nå har han endret forklaring i ny sak

34-åringen er tre ganger dømt for voldtekt. Han sitter fengslet for en fjerde voldtekt og nekter skyld, men innrømmer samleie med en kvinne.

FANTOMTEGNING: Politiet etterlyste mannen med denne fantomtegningen i 2011.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

7. mai ble han pågrepet i en leilighet i Bergen og siktet for å ha voldtatt en kvinne som skal ha sovet.

To dager senere ble han varetektsfengslet og mandag ble han fengslet i ytterligere åtte uker. Mandag ble 34-åringen fengslet i åtte nye uker i Bergen tingrett.

– Endret forklaring

«Mistankegrunnlaget er ikke svekket siden den gang og retten viser til at siktede helt nylig har endret sin politiforklaring knyttet til siktelsen», heter det i kjennelsen fra Bergen tingrett.

Nå erkjenner mannen samleie, selv om han nekter straffskyld for voldtekten han ble siktet for i mai.

– Jeg kan ikke kommentere saken ettersom jeg har taushetsplikt, sier hans forsvarer Ann Turid Bugge.

Vurderer forvaring

I 2003 ble mannen dømt til fengsel i to år for å ha voldtatt en kvinne på toalettet på Torget Music Pub i desember året før. Siden ble han dømt for å ha voldtatt en ung kvinne på vei hjem fra et utested i Bergen.

Noen måneder senere forgrep han seg på en ung jente på Nygårdshøyden. Først i 2011 koblet politiet det overgrepet til mannen og han tilsto. I tidligere dommer har han blitt beskrevet som farlig og grenseløs.

Politiet er i ferd med å avslutte etterforskningen, men har bedt om at mannen observeres judisielt.

– Med tanke på hans forhistorie vil det bli vurdert å legge ned påstand om forvaring, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge til BT.

Publisert: