Dolk vil bli «stueren»

Vil utforske nye kunstformer, og er klar for å stille ut i galleri.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

Gatekunsten har blomstret i Bergen som i resten av landet. Byens mest kjente gatekunstner, «Dolk», leker med tanken på å utvide til andre kunstformer.

— Jeg har lyst til å utforske forholdet mellom skisse og idé og i ulike medium. Foto, video og skulpturer ... jeg har lyst til å kjøre hele pakken. Gjerne i et galleri, sier «Dolk».

Se video: Her blir Dolk kåret til Bergen Beste

Gatekunst på landet

Med NRK på slep har graffitikunstneren vært på tokt blant sauer og falleferdige hus i Lofoten. Sammen med kollegaen «Pøbel» har han malt gigantiske bilder på husvegger langt ute i ødemarken.

Innslaget sendes på NRK2-programmet «Nasjonalgalleriet» klokken 21.30 i kveld. Snikse innslaget her: «Nasjonalgalleriet».

— Det er ingenting som er kulere enn dette, å dra det mest mulig ut i naturen, lengst mulig vekk fra folk og byen. Total ensomhet. Den forrige vi malte her oppe, tok det ett år før noen oppdaget. Og det gjør ingenting, sier «Dolk» i programmet.

Les også: Bergens gatekunst stor i Europa

Ennå ikke etablert

I likhet med kollegaen ønsker han å fortsette sin anonyme tilværelse.

— Jeg liker å holde meg i bakgrunnen. Det jeg har lyst til å si, sier jeg gjennom bildene mine, sier «Dolk».

Selv om gatekunsten er på fremmarsj, er den fortsatt langt unna å være etablert. Senest i sommer fjernet Statens vegvesen et helt galleri av gatekunst på Danmarks plass. Men gatekunstnerne mener tiden jobber for dem.

— For ikke mange år siden, så alle på det som hærverk. Nå begynner folk å akseptere det, sier «Pøbel».

Publisert: