Aker Solutions øker utbyttet

(E24) Oljeserviceselskapet dobler utbyttet for fjoråret og skal også betale mer av overskuddet til aksjonærene fremover.

Aker Solutions-sjef Kjetel Digre.
Publisert: Publisert:

Aker Solutions varsler torsdag morgen at det for 2023 vil betale et utbytte på to kroner per aksje, opp fra en krone per aksje for 2022. Samtidig vil det starte et tilbakekjøpsprogram på opptil 500 millioner kroner for 2024. 2023-utbyttet tilsvarer 984 millioner kroner, skriver E24.

Oljeserviceselskapet varsler samtidig at det endrer utbyttepolitikken sin, der det nå har som mål å betale ut mellom 40 og 60 prosent av resultatet etter skatt gjennom utbytter og tilbakekjøp av aksjer over tid. Tidligere har dette vært på mellom 30 og 50 prosent.

Aker Solutions fremhever også at omsetningen for 2024 ventes å stige med rundt 15 prosent fra året før i 2024. EbitdaEbitdaDriftsresultat før av- og nedskrivninger.-marginen ventes å løftes «betydelig» i 2024, ifølge selskapet.

Nyhetene kommer i forbindelse med selskapets rapportering for fjerde kvartal:

  • Inntektene landet på 11,1 milliarder kroner, mot 8,3 milliarder kroner året før.
  • Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (ebitda) endte på 551 millioner kroner, mot 220 millioner kronet året før.
  • Ordreinntaket i perioden var på 14,6 milliarder kroner. Ordrereserven var ved utgangen av året på 72,7 milliarder kroner.

– Markedsutsiktene for energisektoren fortsetter å være positive. Med vårt brede tilbud innen olje og gass, karbonfangst og karbonlagring og offshore-vind har vi en sterk posisjon til å utnytte muligheter på tvers av energimarkedet, uttaler Aker Solutions-sjef Kjetel Digre.

Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker er største Aker Solutions-aksjonær, ifølge E24s investorlister. Røkke sitter også i Aker Solutions-styret.

Aker Solutions har en markedsverdi på 19,5 milliarder kroner.

Publisert: