Bergenbio steg markant på positiv Oslo Børs

(E24) Medisinselskapet fikk grønt lys for studie og steg på Børs.

Publisert: Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs ble løftet over 1 prosent etter åpning, men har siden dalt ned igjen. Ved børsslutt er indeksen opp 0,51 prosent.

Oljeprisen har falt i løpet av børsdagen. Nordsjøolje (brent spot) handles for 85,7 dollar fatet i skrivende stund, ned fra 86,6 torsdag morgen.

Regjeringens exit-skatt virker brutal

Slik gikk det med noen av de mest omsatte aksjene ved lunsjtider:

  • Equinor steg 0,67 prosent
  • Frontline steg 3,66 prosent
  • DNB steg 0,14 prosent
  • Aker BP steg 0,89 prosent
  • Norsk Hydro steg 2,63 prosent

Gode medisinnyheter

Selskapet Bergenbio, som jobber med å lage medisiner mot blant annet kreft og andre aggressive sykdommer, kom med oppløftende nyheter etter Børsslutt onsdag.

Selskapet fikk, av en uavhengig komité, grønt lys til å gå videre i en studie av legemiddelet bemcentinib. Medisinen skal være med på å behandle en type lungekreft.

Selskapet stupte på Børsen for rundt et år siden, blant annet etter en emisjon. I april i fjor lå kursen på rundt fire kroner. Nå ligger den på rundt 0,02 kroner.

Aksjen steg 13,29 prosent.

Oppgang på Wall Street

USAs sentralbank, Federal Reserve (Fed), kom i går med ny rentebeslutning. Som ventet ble styringsrenten holdt uendret på intervallet 5,25 til 5,50 prosent.

Fed-medlemmene venter fortsatt at det blir tre rentekutt i 2024, det samme som i de forrige prognosene i desember.

– Inflasjonen er fortsatt for høy, og veien videre for å få den ned er usikker, sa sentralbanksjef Jerome Powell på pressekonferansen onsdag kveld.

I aksjemarkedene var det bred oppgang på Wall Street etter beslutningen, prognosene og uttalelsene fra Fed. Den norske kronen styrket seg mot både dollaren og euroen i etterkant.

I Asia var det også oppgang på de viktigste børsene i dag tidlig.

Her hjemme kommer Norges Bank med rentebeslutning og nye prognoser kl. 10 i formiddag.

Publisert: