– Dette bør politikerne reversere om det ikke går seg til

– Dette var ingen god start på omleggingen av trafikkmønsteret på Sotra-veiene, sier Mats H. Blomvågnes, selvstendig næringsdrivende i Øygarden.

MISFORNØYD: Næringsdrivende i Øygarden, Mats H. Blomvågnes, er ikke fornøyd med den første dagen med trafikkomlegging på Sotra.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Han sier at problemene på dag én av omleggingen mandag har forflyttet seg lenger utover, og forteller at han havnet i kø allerede ved YX-stasjonen før Kolltveit.

Også kolleger brukte mer tid

– Der jeg tidligere har brukt 20–30 minutter, brukte jeg i dag 45 minutter i kø. Totalt tok det meg et kvarter ekstra å kjøre til sentrum. Om dette skal bli fasiten på omleggingen, mener jeg politikerne og veimyndighetene må reversere hele ordningen, sier Blomvågnes, som også er operativ leder i Øygarden Røde Kors.

Blomvågnes driver i transportnæringen og er bekymret om køene skal bli verre enn de har vært.

– Jeg skal ikke svartmale situasjonen, men jeg har kolleger som har meldt fra om mer kø i dag. Å bruke enda mer diesel og enda mer tid på å bevege oss mot sentrum, er noe vi i næringslivet ser svart på, sier han.

Saktegående kø

Vegtrafikksentralen fortalte det så svært tett ut på kameraene som viste trafikken fra Sotra i morgentimene mandag.

– Det har ikke vært bom stopp, men svært saktegående kø. Om det er verre enn vanlig er vanskelig å ha noen formening om, sier trafikkoperatør Albert Sherington ved Vegtrafikksentralen vest.

Fjell-ordfører Marianne Sandahl Bjorøy (Ap) sier det er for tidlig å konkludere etter bare en dag.

– Jeg har ikke fått mange telefoner fra veifarende. Jeg tror vi har nådd ut med god informasjon om hva som skulle skje. Det virker som om bilistene er tålmodige.

Bjorøy understreker at det ikke finnes noen «quick fix» på Sotra-veiene.

– Køene vil være her til nytt Sotrasamband er på plass, men vi vil gjøre vurderinger i løpet av uken. Vi skal blant annet ha et møte med politiet for å høre deres versjon av konsekvensene, sier Fjell-ordføreren.

Hennes oppsummering etter første dag er at det flyter bedre på Sotrabrua, men at man har fått meldinger om at køen er blitt lengre i vest.

Forsiktig optimist

Varaordfører i Fjell kommune, Tom Georg Indrevik (H), sier til Vestnytt at han er forsiktig optimist etter den første dagen med nytt trafikkmønster.

– I rundkjøringen på Kolltveit er det nok de samme problemene som tidligere, men når du kommer ut på riksvei 555 og gjennom tunnelen går det litt raskere til Straume, mener Indrevik, som selv har kjørt fra Kolltveit.

Bilist Anita Fjereide, som jobber i Schibsted, havnet i kø fra Kolltveitmarka og sto og stanget i Kolltveittunnelen da BT snakket med henne rundt klokken 07.15 mandag.

OMLEGGINGEN: Her er omleggingen slik veimyndigheter og kommuner har presentert den. KART: FJELL KOMMUNE

Ikke spesielle tiltak fra politiet

– Det har stått bom fast på Kolltveit. Det har vært mye kø de siste månedene. Men i dag begynte køen kanskje en kilometer før den har pleid de andre dagene, sier Fjereide.

Hun legger ikke skjul på at hun er frustrert over omleggingen.

– Jeg er veldig spent på hvordan det går fra Sartor og videre til broen i dag, sa hun mens hun fortsatt sto i kø i Kolltveittunnelen.

Politiets operasjonsleder, Hans-Eirik Thue, sier de ikke satte inn spesielle tiltak mandag morgen.

– Vi regnet med det ville bli noen trafikale problemer. Men det er ikke noe å gjøre med dette. Folk må bare tilpasse seg, sier Thue.

Publisert: