Se animasjonsfilm av det nye Sotrasambandet

Her er en visualisering av det nye vegnettet mellom Sotra og Bergen.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ĂĽtte ĂĽr gammel

— Å visualisere gjennom bruk av animasjon er blitt en del av rutinen når vi skal realisere store prosjekter, sier planansvarlig Lilli Mjelde i Statens vegvesen.

Informasjonsmøter

Les ogsĂĽ

Sotrasambandet skal fremskyndes

Forslag til reguleringsplan for ny riksvei 555 Sotrasambandet mellom Kolltveit i Fjell og Storavatnet i Bergen ble lagt ut til offentlig gjennomsyn 30. august. Frist for merknader er satt til 31. oktober 2015.— Denne filmen blir en del av informasjonsmateriellet når vi neste uke skal treffe folk som blir berørt av prosjektet. Det blir mange muligheter til å treffe oss som jobber med planene. Vi skal blant annet ha informasjonsmøter i Fjell rådhus 22. september og på Olsvikåsen skole 24. september. Videre blir det en rekke kontordager der vi blir å treffe mellom 14 og 19, sier Mjelde

Pris 8,9 milliarder

Det nye sambandet har en prislapp pĂĽ 8,9 milliarder kroner, og skal etter planen stĂĽ klart i 2021-22.

— Før det kan søkes om bompengefinansiering, må vi ha en vedtatt reguleringsplan. Denne animasjonen er helt ny. Vi la siste hånd på verket i forrige uke, så nå er det opp til alle berørte parter å studere detaljene og komme med spørsmål og reaksjoner, sier Mjelde.

Les ogsĂĽ:

Publisert:

BT anbefaler ogsĂĽ disse sakene