- Så pin-koden hos menn på byen, deretter skal de ha tatt kortene

To rumenske kvinner er pågrepet. Politiet mener de har sett hvilken pinkode menn har brukt når de har vært på byen. Deretter skal de ha stjålet kortene deres.

KODEJEGER: Etter at kode og kort var stjålet, skal kvinnene ha tatt ut tusenvis av kroner
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Natt til søndag pågrep politiet en rumensk kvinne. Hun var da gjenkjent fra et overvåkingskamera og ble identifisert i byen.

Nå er hun og en annen kvinne, som ble pågrepet fredag kveld, siktet for tyveri fra person på offentlig sted.

Fem ulike uttak

Politiet mener at de to kvinnene skal ha klart å ta ut rundt 15.000 kroner. De skal ha stått i nærheten av menn som har tatt ut penger fra minibanker eller kiosker. Der har de stått så nært at de har observert hvilken pinkode de bruker.

Deretter skal de ha stjålet bankkortene fra dem ved at de selv, eller andre de har vært sammen med, har distrahert ofrene.

– I noen tilfeller har de samarbeidet. Andre ganger har de gjort det alene, sier jourhavende politiadvokat Line Skjengen ved Vest politidistrikt.

PASSE PÅ: Politiadvokat Line Skjengen ber folk være ekstra oppmerksomme mens de tar ut penger fra  minibanker og ved kiosker i byen.
Les også

Politihund luktet seg frem til savnet 22-åring i elven

Sitter i kjelleren

De to siktede er i 20-årsalderen og den andre i 30-årsalderen. De er siktet for fem ulike tyverier, de fleste fra slutten av oktober. Begge sitter nå i kjelleren på Bergen sentrum politistasjon.

Politiet vurderer å fremstille en av kvinnene for varetektsfengsling mandag. Den andre kan få bot.

SNIKTITT: Her ved minibanken i dette bygget skal en av de rumenske kvinnene ha stått så tett bak en av mennene at hun så pin-koden.

– Folk bør være ekstra oppmerksomme og passe på mobiltelefoner, kort og lommebøker nå i julebordsesongen. Og husk å skjule pinkodene, sier Skjengen.

Hun legger til:

– Du trenger ikke være overstadig beruset. Det er nok at du er litt uoppmerksom en liten stund for at dette skal kunne skje.

Publisert: