Politihund luktet seg frem til savnet 22-åring i elven

22-åringen var på vei hjem, da han falt og havnet i Vallaelva i Os. Da politiet rykket ut med hund klarte politihunden Aivo å lukte seg frem til mannen som lå i elven.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Like etter klokken 05 søndag morgen, ringte 22-åringen hjem til foreldrene. Han fortalte at han hadde gått seg vill, lå i en elv og klarte ikke komme seg på beina.

Da foreldrene mistet telefonkontakten med sønnen, ringte de politiet som igjen klarte å spore telefonen og stedet der 22-åringen befant seg.

LUKTESANS: Aivo snuste seg frem til mannensom hadde klamret seg fast til et tre i elven.

Klamret seg til et tre

Det var politihunden Aivo som ble redningen for mannen.

– En kvinnelig politibetjent fra hundepatruljen klarte å finne mannen i mørket. Politihunden luktet seg rett og slett frem til hvor mannen lå, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes i Vest politidistrikt.

Les også

Mann skutt av politiet i Kristiansand - døde av skadene

Klokken 06.48 ble mannen funnet midt i Vallaelva der han klamret seg til et tre.

– Situasjonen var dramatisk. Trolig hadde mannen ligget slik en times tid, og han klarte ikke ringe flere ganger etter hjelp. Redningsmannskapet som kom først lykkes med å dra 22-åringen på land, opplyser Kjersti Eidsnes, operasjonsleder ved Vest politidistrikt.

Ville ikke klart seg lenge

Mannen var beruset, og kunne ikke selv gjøre rede for hvordan han havnet i elven.

– Det var svært viktig at han selv klarte å ringe hjem og melde fra. Han trengte hjelp, og ville ikke klart seg lenge i den kalde elven, sier Eidsnes.

Mannskap fra Røde Kors og Norske redningshunder var blitt varslet, men hadde ikke kommet frem til elven før 22-åringen ble funnet.

Publisert: