Walther Olsen er død

Ildsjelen Walther Olsen er død, 93 år gammel.

GIKK BORT: Walther Olsen har gått bort etter lengre tids sykdom.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Walther Olsen var kjent som en av de største ildsjelene innen Bergens-idretten. Han døde mandag etter lang tids sykdom, melder BA.

– Han ble lagt inn på Midtbygda sykehjem i april i fjor etter et lårbensbrudd. Håpet var å få han hjem igjen, men det fikk vi dessverre ikke, sier datteren Gunhild Tyse til avisen.

Fikk hall oppkalt etter seg

I 1998 ble det bestemt at Olsen skulle få en idrettshall på Laksevåg oppkalt etter seg. Den fikk navnet «Walterhallen», og åpnet i 2002. Olsen hadde på egen hånd samlet inn 85.000 kroner til utbyggingen.

Ildsjelen er kjent først og fremst kjent for sin innsats for idretten. Han var blant annet en av forkjemperne for Slåtthaug kunstisbane og for lysløypen fra Munkebotn til Eidsvåg.

I juni 2002 ble han tildelt Kongens fortjenstmedalje i sølv. Han fikk også Bergen idrettsråds hederspris.

Olsen ble født i november 1925 og vokste opp på Olderneset på Laksevåg i en søskenflokk på ni.

I voksen alder ble han gift med Geirid, og sammen fikk de to døtre. De holdt sammen i 49 år, frem til konen døde av kreft i mars 2002.

Satt i bystyret

BT-journalist Knut Langeland omtaler Olsen som en utrettelig forkjemper for gode rammebetingelser i idretten.

Ikke minst i Gular friidrett, der han var både formann og medlem i en årrekke. Olsen var også primus motor bak oppbyggingen av veterangruppen i Gular.

– Han delte også ut midler og støtte til enkeltutøvere på eget initiativ. Ikke store pengesummer, men små beløp, sier Langeland.

Walther Olsen hadde også en karriere som politiker i bystyret for KrF på 90-tallet, og han satt i bydelsutvalget i Åsane.

– Han dyrket vennskap og kjennskap med Kjell Magne Bondevik og andre KrF-topper. Jeg tror han var stolt over kontakten med både regionale og nasjonale politikere. Han hadde en viss gjennomslagskraft, sier Langeland.

– Fargerik og mangfoldig

Kjell Fossen er aktiv i veteran-friidretten og har ledet veteranutvalget i Hordaland Friidrettskrets siden 1983.

Han ble kjent med Walther Olsen tilbake på 50-tallet, da de begge var aktive i friidrettsmiljøet i Bergen.

Fossen omtaler kameraten som både individualist og lagspiller.

– Det er mye man kan si om gamle Walther. Han var en fargerik person, mangfoldig og entusiastisk. Han likte godt å organisere og kunne gjerne arrangere hele stevner alene. Han tok ikke et nei for et nei, så muligheter og gikk inn i alt med liv og lyst, sier Fossen.

Publisert: