Friskmeldt med pomp og prakt

Det er ikke ofte det dekkes langbord i Waltherhallen. Men så er det også sjelden kost at et idrettsanlegg åpnes to ganger.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 16 år gammel

For nå er hallen endelig friskmeldt etter et sykeleie på drøyt halvannet år. Det kunne de i tur og orden bekrefte, alle som tok ordet ved festbordet inne i Damsgårdfjellet i går. Det vanket både blomster, klem og fine ord, og den som ble gjenstand for det meste av oppmerksomheten, var som seg hør og bør Walther Olsen. Den 81 år gamle Gular-veteranen er mannen bak løpstunnelen, som ble åpnet høsten 2002. Da var de tre løpebanene på 600 meter med kunststoffdekke på plass. Men siden oppsto det problemer. Hallen ble stengt høsten 2005 på grunn av fuktproblemer, som igjen ga seg utslag i muggsopp.

Nå er et avfuktingsanlegg på plass, bekostet av Bergen kommune. Prisen er på 560.000 kroner. I tillegg er fjellveggen langs hele løpsstrekningen påkostet hvitmaling for 100.000 kroner, som er dekket inn med sponsormidler.

Kommunen hadde en solid delegasjon på plass under gjenåpningsseremonien i går, men noen av brukerne hadde også tatt turen. Gulars 800 m-løper Ådne Svahn Dæhlin roste hallen opp i skyene:

— Det er en helt unik idrettshall vi har fått her på Laksevåg, og det er en fryd å se hvor lyst og trivelig det er blitt. Jeg vet ikke om noen hall i hele Norden der du kan trene mellomdistanseløping året rundt slik som her, sa Gular-løperen.

Fagsjef ved idrettsetaten i Bergen kommune, Jan Haugland, sier at han er glad for den løsningen de har fått til.

— Det var flere muligheter, men det var også et kostnadsspørsmål. Et forslag var å kle alt med duk, men det ble for kostbart. Nå har vi fått et anlegg som tørker luften og får ned fuktigheten, og dermed er problemene med muggsopp også eliminert, forklarer Jan Haugland.

FEST I TUNNELEN: Løpstunnelens opphavsmann, Walther Olsen, var så ubestridt festens midtpunkt. Til venstre for ham sitter oppvekstbyråd Hans Carl Tveit, og til venstre for ham igjen er Hans Edvard Seim. Han var fungerende finansbyråd da finansieringen for en renove-ring av Waltherhallen ble løst. T.h. byråd for helse og omsorg, Trude Drevland. Bak henne skimtes også Gular-veteranen Arne Hamarsland, som er med i hallkomiteen.
Publisert: