Her fjernes Bergens lengste gatekunst

Hadde blitt et kjært verk for mange.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Onsdag gikk arbeidere med høytrykkspylere i gang med å fjerne det store gatekunstverket «No lost generation», som har prydet 14 meter av veggen til Psykologisk fakultet i Lars Hilles gate.

Verket ble malt i mars, som et ledd i innsamlingsaksjonen PsychAid. Kunstneren går under navnet AFK og er en del av gatekunstkollektivet BART.

"Hærverk"

Flere har reagert med sinne etter at BART la ut video av fjerningen på sin facebook-side.

AVDUKING: Prorektor Anne Lise Fimreite avduket verket i mars.

"Hærverk", "Synd! Det var jo så lekkert" og "Hvorfor ta vekk noe så vakkert og veldig aktuelt akkurat nå? ?? Blir forbanna kjenner eg" er blant reaksjonene.— Akkurat dette motivet hadde vokst på folk og blitt et veldig kjært verk. Det var kanskje det flotteste gatekunstverket i Bergen, sier Petter Nord, leder i BART.

- Umusikalsk tidspunkt

Han sier at kunstneren var informert om at verket ville bli fjernet.

— All gatekunst er midertidig av natur, og dette har fått stått lenge. Så det er vi innforstått med, sier han.

EVIG EIES KUN DET TAPTE: Gatekunstverket er her i ferd med å spyles vekk.

PsychAid samlet inn penger for å gi psykososial støtte til krigsrammede barn i Syria og skape trygge og barnevennlige miljøer i en kaotisk tilværelse. Det var denne saken verket skulle symbolisere.— Slik sett har det bare blitt enda mer aktuelt utover høsten, med flyktningstrømmene som kommer. Derfor synes jeg tidspunktet for å fjerne det, er litt umusikalsk. Hvis man skal rengjøre sentrum før jul, så er det veldig mye annet å ta tak i, sier Nord.

Kan bli noe nytt

Han utelukker likevel ikke at det kan dukke opp noe nytt på den grå veggen i Lars Hilles gate, eller et annet sted.

— Bygget er fredet, så det var en lang prosess både med Universitetet, Byantikvaren og Riksantikvaren for å sette opp noe der. Men det er ny PsychAid i mars, og vi samarbeider tett med Unicef. Vi får se om det blir noe nytt, sier han.

Publisert: