– Jeg fikk panikk og måtte bare komme meg ut

Synne Storheil Stavheim (20) var på vei hjem fra påskeferie til studiebyen Sogndal da hun havnet i branndramaet i Fjærlandstunnelen natt til tirsdag.

FIKK PANIKK: Synne Storheil Stavheim fikk panikk da hun ble fortalt at det brant i Fjærlandstunnelen, som hun befant seg i.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Fjærlandstunnelen mellom Jølster og Sogndal blir stengt i flere dager etter at det oppsto brann mandag kveld. Tunnelen var delvis stengt på grunn av vedlikehold da brannen startet omtrent én kilometer inn i tunnelen fra Jølster-siden.

Vegvesenet opplyser at det var to spylebiler og en feiebil som drev arbeid i tunnelen da det oppsto brann i sistnevnte. En av spylebilene var da allerede ute av tunnelen, og den andre var på vei ut.

– Fikk panikk

Synne Storheil Stavheim hadde vært på påskeferie, og var på vei til Sogndal hvor hun studerer. Hun og de andre bilistene som skulle gjennom tunnelen ble dirigert i kolonne på grunn av spyling av tunnelen.

Les også

13 til sykehus etter brann i tunnel

– Plutselig kommer det en mann og banker på ruten. Han forteller at jeg må snu bilen fordi det brenner lenger inne i tunnelen. Jeg prøver å snu bilen, og komme meg ut, forteller Stavheim.

– Hva tenkte du når du fikk den beskjeden?

– Jeg fikk panikk, og følte bare at jeg måtte komme meg ut derfra.

Gikk feil vei

Hun forteller at situasjonen raskt utviklet seg til å bli kaotisk for dem som befant seg i tunnelen.

– Alle måtte jo ut, og alle snudde bilene. Til slutt fikk vi bare beskjed om å gå ut av bilene og komme oss bort.

Stavheim var alene i bilen sin, men tok følge med en gruppe på fire andre personer når de måtte gå til fots ut av tunnelen. De begynte først å gå feil vei, mot brannen, inne i tunnelen.

STERK VARME: Slik ser det ut der feiebilen sto i brann. Steiner har rast ned fra taket, og det ytterste laget av fjellet har sprukket opp på grunn av den sterke varmen.

13 personer var hentet ut av tunnelen, alle med røykskader. Sammen med de andre ble Stavheim deretter sendt rett til Sentralsjukehuset i Førde, hvor hun har tilbrakt natten. Til BT forteller hun at det går bedre med henne nå, og hun har fått beskjed om å bli utskrevet i løpet av tirsdagen.

Stengt i flere dager

Bilene til de 13 personene sto igjen inne i tunnelen. Ifølge Vegtrafikksentralen er det store ødeleggelser i tunnelen, og det kan ta flere dager før den åpner igjen.

Publisert: