Eurovision-pressekonferanse avlyst

Kringkastingsunionen EBU avlyser en pressekonferanse med deltakere i Eurovision-finalen. Samtidig er det usikkerhet rundt Nederlands bidrag.

Marcus & Martinus skulle deltatt på pressekonferansen.
Publisert: Publisert:

Egentlig skulle «de fem store», altså landene som er forhåndskvalifisert til finalen, møte pressen klokka 18.30 fredag kveld.

Marcus og Martinus, som representerer arrangørlandet Sverige og dermed også er prekvalifisert, skulle etter planen også delta.

– Pressekonferansen er avlyst fordi alle artistene ønsker å fokusere på øvingen, skriver arrangørene av sangkonkurransen.

Avlysningen kommer kort tid etter at det ble kjent at EBU har innledet undersøkelser mot Nederlands bidrag Joost etter en «hendelse». Det er ikke kjent hvilken hendelse det er snakk om.

På grunn av dette deltok ikke Joost i den første generalprøven før lørdagens Eurovision-finale, som fant sted fredag ettermiddag.

Det har vært spekulert i om hendelsen dreier seg til hans oppførsel overfor israels bidrag.

De fem store er Frankrike, Italia, Spania, Storbritannia og Tyskland.

Den nederlandske deltakeren i Eurovision Song Contest havnet i en fysisk konfrontasjon med en fotograf, ifølge SVT.

Det vakte stor oppsikt da nederlandske Joost Klein uteble fra fredagens generalprøve. Nederland var satt opp til å være nummer fem i finalen. Da det var hans tur på generalprøven, ble han hoppet over.

Den svenske kringkastingen SVT skriver at de har fått opplyst at en fysisk konfrontasjon som oppsto mellom artisten og en fotograf lå bak.

Aftonbladet skriver på sin side at Klein anklages for å ha vært voldsom mot en kvinne i produksjonsteamet.

– Jeg vet ikke hvor alvorlig det er eller hva som har skjedd, men EBU gransker dette akkurat nå, sier avisens kilde, som har innsyn i produksjonen.

Publisert: