Jahn Teigens liv i bilder

Jahn Teigen var en entertainer og en sentral skikkelse i norsk kulturliv i nær et halvt århundre. Tirsdag kom beskjeden om at artisten har gått bort.

2010: Jahn Teigen blir tildelt utmerkelsen Ridder av 1. Klasse av Den kongelige norske St. Olavs Orden på Oseberg kulturhus i hjembyen Tønsberg.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Gjennom sin karriere gjorde Teigen mye forskjellig. Han blandet sjangere friskt, han krysset grenser og var ikke lett å sette i bås. Her er noe av livet hans i bilder.

1975: Her er Jahn Teigen under Melodi Grand Prix. Han deltok med sangen «Kjærlighetens under» og kom på 2. plass i finalen, som var den første som ble sendt i farger.
1975: I noen år på 70-tallet var Jahn Teigen med i rockegruppa Popol Ace. Samme år som dette bildet ble tatt, fikk Teigen tilbud om å prøvesynge for det britiske bandet Genesis, men han takket nei.
1983: Tønsberg-mannen Jahn Teigen på fotballkampen mellom Eik og HamKam i hjembyen. Eik-supporter Jahn Teigen med Eik-drakt, maskot og med fjær i hatten.
1984: KJENDISBRYLLUP. Anita Skorgan og Jahn Teigen ble viet i Oslo rådhus 17. februar 1984. Her brudeparet fotografert med en skokk av pressefotografer som foreviget det hele.
1984: En meget opplagt Jahn Teigen, som dagen før ble pappa til en liten pike, gjøglet og sang for mer enn 15.000 tilskuere i nydelig sommervær i Holmenkollen. Teigen fikk etter hvert selskap av mange barn som svømte over tjernet fra tribunene til scenen.
1990: Anita Skorgan, Jahn Teigen og Carola Häggquist i den norske finalen i Melodi Grand Prix.
1990: Jahn Teigen under sin opptreden med sangen «Smil» i den norske Melodi Grand Prix-finalen. Teigen kom på andreplass i finalen.
1999: Jahn Teigen i rollen som Descartes i musikalen «Sofies Verden», som hadde premiere i september 1999 i Hangar 4 på Fornebu. Her er han i aksjon på scenen.
2000: Jahn Teigen avbildet i forbindelse med at han ga ut albumet Magnet.
2012: Jan Eggum, Jahn Teigen, The DumDum Boys, Terje Rypdal og The Pussycats blir innlemmet i Rockheim Hall of Fame i en seremoni i Palmehaven på Britannia hotell i Trondheim. Jahn Teigen og Herborg Kråkevik under seremonien. Jan Eggum følger med i bakgrunnen.
2016: Jahn Teigen blir hyllet under den norske MGP-finalen. Selv er han ikledd den kjente skjelettdrakten, som har 40-årsjubileum.
Publisert: