- Lukk opp, bergensjævler

Odd-Magnus Williamson legger ingenting imellom når rollefiguren hans kjører på verbalt i TV 3-satsingen «Aber Bergen», som starter opp 22. september.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

– Lukk opp, bergensjævler. Jævla møkkeby. Det eneste bra med byen er Grieg, og han er dau, skriker en desperat Williamson, alias advokat Erik Aber, i TV-serien som i sin helhet er spilt inn i Bergen og på Askøy.

– Dette er det rollefiguren min som sier. Jeg la igjen hjertet mitt i Bergen i de fire månedene innspillingen varte. Fikk mange nye venner. Jeg måtte faktisk gråte en skvett da alt var over. Og nå sitter jeg her og savner Askøybrua. Hvem skulle trodd det, spør Odd-Magnus Williamson.

Håper på en ny sesong

Han spiller en tøff og upolert Oslo-advokat som driver advokatkontoret Aber Bergen sammen med ekskonen Elea Bergen, spilt av Ellen Dorrit Petersen.

Ellen Dorrit Petersen og Odd-Magnus Williamson spiller hovedrollen i «Aber Bergen».

Nå er det helt opp til TV-seerne om det blir en sesong to.

– Jeg håper selvsagt det. Hadde vært kult å få fire nye måneder i Bergen. Men hvis bare 5000 gidder å skru på, blir det ikke mer.

Les også

- Bergen er Skandinavias Boston

– Du spiller er verbalt sterk og kompromissløs fyr?

– Jepp. Jeg liker å si at Erik Aber er en bergenser fra Østlandet. Det er nok av punchlines og one-linere der. Men jeg er egentlig mest spent på hvordan folk vil ta selve rettsdramaet. Slike serier er jo alltid gøy å følge med på, men folk har jo mange meninger om hva som er rett og galt i forhold til advokatmiljøet, sier Williamson.

Rått og dystert

Han har spilt i alt fra «Torsdagskveld fra Nydalen» til gigantfilmen «Kon-Tiki». Men føler ikke at staben i Bergen lå noe tilbake, til tross for at budsjettet for hele serien var cirka 20 millioner kroner.

Les også

Sterke kvinner skal løfte Film-Bergen

– Det vi ikke hadde i økonomi, ble tatt igjen av den sinnssyke innsatsen alle la igjen på settet. Jeg ble rørt. Dugnadsånden var sterk. Det ga serien en egen energi, sier Williamson.

Han er klar på at «Aber Bergen» ikke bare handler om kjapp dialog og tøffe typer. Det er også en spenningsserie.

– Dette er et mørkt, dystert og til dels rått drama. Det kler byen, historien og det regntunge looket, sier Williamson.

Publisert: