Deres klient ble dømt i en av verdens mest profilerte drapssaker. Nå kommer de til Bergen.

«Making a Murderer»-advokatene kommer til Bergen for å snakke om en av verdens mest omtalte drapssaker.

RETTEN: Dean Strang og Jerry Buting i rettssalen i «Making a Murderer».
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Dean Strang og Jerry Buting ble kjent for en hel verden da de forsvarte drapssiktede Steven Avery i den svært profilerte Netflix-serien «Making a Murderer».

– Forklarerer det rare

Den bisarre drapssaken endte med at Steven Avery ble buret inne på livstid, for drapet på Teresa Halbach, mens forsvarsadvokatene er blitt kjendiser og nå bruker mye av tiden sin til å turnere inn- og utland for å snakke om saken og det amerikanske rettssystemet.

DØMT: Steven Avery ble dømt til livsvarig fengsel for drapet på Teresa Halbach.

Strang og Buting er for lengst tatt av saken. Når «Making a Murderer 2» komme på Netflix, trolig neste år, er de ikke en del av persongalleriet. Likevel kommer de til Peer Gynt Salen 22. mars for å møte bergenserne.

Les også

Rettsstatens herjinger

Samtalen på scenen blir moderert av Asbjørn Slettemark, som også opplevde advokatene live i Oslo i august.

Les også

Dom opphevet mot Brendan Dassey fra «Making a Murderer»

– De snakket om og rundt saken på en svært fascinerende måte. Vi fikk et svært godt innblikk i saken og kom bak kulissene. Dette er også to veldig artikulerte folk som kan faget til fingerspissene og som kjenner det amerikanske rettssystemet svært godt. De har forklaringer på alt som vi synes er veldig rart med saken slik den ble fremstilt i TV-serien, sier Slettemark.

Veldig amerikansk

Han synes ikke det er veldig rart at slike amerikanske serier avler nye kjendiser, som kan turnere en hel verden for å snakke om det de var med på.

Les også

Norges verste justismord

– Til og med Geir Lippestad var på «Skavlan».

– Men det er noe veldig amerikansk over dette?

– Riktig. Og jeg fryktet at de skulle bli et veldig flashy opplegg. Men dette er tross alt en utrolig profilert og omtalt sak. Og vi snakker om fagfolk som klarer å gjøre temaet veldig interessant. Jeg vet at de også donerer mye av honoraret til organisasjoner som jobber med rettssikkerhet, sier Slettemark.

Publisert: