Måbøtunnelen stengt i helgen, kan trolig åpne neste uke

Gamleveien er heller ingen mulighet, sier Statens vegvesen.

STENGT: Vegtrafikksentralen opplyser at Riksvei 7 ved Mabøtunnelen blir stengt hele helgen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Fredag ettermiddag opplyser Statens vegvesen at Måbøtunnelen trolig kan åpne i neste uke, etter at det torsdag oppsto brann i et vogntog inne i tunnelen.

— Vi har fått mange telefoner i dag, og jeg måbare understreke dette igjen: Riksvei 7 ved Måbøtunnelen blir stengt hele helgen. Det er ingen muligheter til å kjøre gamleveien rundt heller, for der er det rasfare og det har det vært i to år, sier Tom Hansen, trafikkoperatør hos Statens vegvesen.

Les også:

Les også

Ingen skadet i dramatisk tunnelbrann

Kan taflere dager

Brannen oppsto i 19.30-tiden torsdag. Det var en stund uklart om det var andre biler og folk i den røykfylte tunnelen, men i 20.30-tiden meldte politiet at det ikkevar noe som tydet på dette. I 22-tiden var brannen slukket, og en snau time senere var etterslukkingen ferdig.

— Det vil trolig gå i hvert fall to til tre dager før vi kan åpne igjen. Det har rast en god del stein, sa trafikkoperatør Hansen til BT tidligere fredag.

110-sentralen opplyste til BT i går at det har falt strømledninger nedi veibanen, og et vitne på stedet meldte om skader på tunneltaket. Viftene i tunnelen sviktet under brannen, melder NRK.

— Hadde viftene i tunnelen virket, kunne vi styrt røyken i mye større grad, sier varabrannsjef Frede Olaussen i Eidfjord.

For flere trafikknyheter:

Les også

Lik BT på Facebook

Disse rutene anbefales

Det er ingen lokal omkjøring i Måbødalen. Veien er åpen frem til tunnelen, men folk som skal øst-vest må tilbake til Geilo og velge andre veier.

Vegtrafikksentralen anbefaler at man benytter seg av E16 over Filefjell, E134 over Haukelifjell eller riksvei 52 over Hemsedalsfjellet.

Måbøtunnelen er 1893 meter lang og har en stigning på syv prosent.

Publisert: