Skarverennet stoppet og avlyst som følge av uvær: – For dårlig sikt

Det tradisjonsrike Skarverennet i langrenn måtte stanses på kort varsel lørdag som følge av dårlig vær. Etter avlysningen måtte politiet bistå flere løpere.

Skarverennet ble avlyst.
  • NTB-Stian Grythaugen
Publisert: Publisert:

Sterk vind og snøvær skapte problemer for arrangørene av rennet. Uværet tok seg gradvis opp, og etter hvert måtte arrangørene si stopp.

– Det er for dårlig sikt. Det blir dessverre ikke mer skirenn. Løperne ser ikke fra stikke til stikke, var beskjeden fra Finse ifølge Hallingdølen.

Målgang er på Ustaoset.

Løpere som ikke hadde kommet seg ut i løypa, ble vist tilbake til togvognene for retur til Ustaoset.

«Alle deltakere som har kommet til drikkestasjon 1, Lengjedalen blir ledet tilbake til Finse. Resten ledes ned til Ustaoset», skriver pressesjef Ola Uthus i en oppdatering til NTB.

Fikk hjelp

På Finse hadde arrangørene stoppet og holdt igjen tre tog for å få fraktet deltakerne tilbake. Deltakerne som befant seg ute i sporet ble ledet ned av fjellet med scooterpatrulje og beltevogner.

«Skarverennet har totalt rundt 70 scootere, 2 beltevogner, 5 oppvarmede telt, 115 Røde Kors- og helsepersonell i fjellet, samtidig med støtte av politiet», opplyser arrangøren.

Starten hadde enda ikke gått for eliteklassene da beslutningen om å stanse arrangementet ble tatt.

Politiet skriver på X at de har bistått med å hente ut tre løpere som hadde havnet utenfor løypetraseen.

«De tre kom utenfor skisporene ved tett tåke. Dette i forbindelse med Skarverennet. De er ivaretatt av helse og er ved god behold», heter det i oppdateringen.

Jubileum

Det er 50. gang at det tradisjonsrike rennet blir arrangert. Også tidligere har værgudene skapte store problemer for arrangørene.

En rekke profilerte langrennsløpere var med i lørdagens renn. Therese Johaug var én av dem. Johaug har vunnet rennet hele 11 ganger tidligere.

I herreklassen besto startlista blant annet av sterke navn som Harald Østberg Amundsen, Pål Golberg, Simen Hegstad Krüger og Martin Løwstrøm Nyenget. De måtte altså se langt etter å gi seg i kast med de 37 kilometerne fra Finse til Ustaoset.

I alt var rundt 10.000 løpere påmeldt rennet.

Publisert: