Nye angrep mot oljeanlegg i Nigeria

En opprørsgruppe som er beryktet for angrep mot oljeindustrien i Nigeria, hevder å ha utført fem nye angrep mot anlegg i Nigerdeltaet i løpet av helgen.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Nigerdeltaet helt sør i Nigeria er landets oljeproduserende region. Angrep i regionen har senket produksjonen til det laveste nivået på 30 år, men i forrige måned ble det meldt at den var på vei opp igjen etter at det ikke hadde vært et eneste angrep siden 16. juni.

Men onsdag denne uken ble tre oljearbeidere drept av ukjente gjerningsmenn i et bakholdsangrep i delstaten Bayelsa. Og søndag hevder den militante gruppen Niger Delta Avengers — Nigerdeltaets hevnere - at den har utført fem angrep siden fredag, ifølge Reuters.

Krever oljepenger

Gruppen sier gjennom en rekke Twitter-meldinger at den angrep en oljeledning tilknyttet et raffineri i byen Warri i delstaten Delta fredag kveld. Lørdag kveld sprengte opprørerne to andre oljerørledninger i samme delstat, mens ytterligere to anlegg som tilhører oljeselskapet Chevron, ble angrepet natt til søndag.

Opprørene krever at en større del av Nigerias oljeinntekter skal overføres til samfunnene i Nigerdeltaet, mens noen av de militante gruppene også krever politisk selvstyre i regionen.

«Glemte» våpenhvile

Sikkerheten i deler av Nigeria er blitt betydelig svekket ettersom militæret har økt innsatsen for å bekjempe ekstremistgruppen Boko Haram nord i landet. Særlig utsatt er de oljeproduserende områdene i sør.

I slutten av juni opplyste Nigerias oljedepartement at det hadde inngått en månedslang våpenhvile med opprørerne. Niger Delta Avengers, som har påtatt seg ansvar for de fleste angrepene de siste månedene, hevder at de «ikke husker» å ha inngått en slik avtale. (©NTB)

Publisert: