Guro Valland blir ny redaktør i Bergensavisen

BA får ny ansvarlig redaktør og daglig leder. Det blir Guro Valland (36), som kommer fra jobben som sjefredaktør og daglig leder i avisen Hordaland.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Valland begynner i jobben når hun er ferdig med fødselspermisjonen på nyåret 2023.

Styreleder Morten Nilsen sier i en pressemelding at Valland har sterke lederegenskaper med evne til å sette retning og gjøre tydelige prioriteringer.

Første kvinne

– Guro har de nødvendige kvalifikasjonene, erfaringene og egenskapene som skal til for å skape ytterligere digital vekst, utvikle god og relevant kvalitetsjournalistikk og befeste Bergensavisens posisjon som Bergens foretrukne lokalavis, sier Nilsen.

Valland blir Bergensavisens første kvinnelige sjefredaktør.

– Inspirert av kulturen

– BA har en sterk posisjon og en sterk kultur som jeg blir inspirert av. Slik jeg forstår avisen, er mye lagt til rette for at dette blir en superspennende jobb. Jeg tenker spesielt på den sterke abonnementsveksten og den gode økonomiske utviklingen, sier Valland i en pressemelding.


Guro Valland (36) har tidligere jobbet i Bergens Tidende, Dagens Næringsliv og har det siste året vært sjefredaktør i Avisa Hordaland. Hun har en master i business marketing fra Berlin og er utdannet journalist ved Universitetet i Bergen.

Publisert: