Trond Olav Skrunes blir Bergens Tidendes nye sjefredaktør

– Finnes neppe en mer spennende jobb, sier 49-åringen.

BTs nye sjef, Trond Olav Skrunes, får gratulasjonsklem av utviklingsredaktør Jan Stian Vold under mandagens allmøte.
Publisert: Publisert:

Styret i Bergens Tidende har ansatt Frøy Gudbrandsens etterfølger som sjefredaktør. Trond Olav Skrunes, som de siste ukene har vært konstituert i stillingen, overtar.

– En erfaren publisist som kan vise til meget gode resultater i sitt lederskap, sier styreleder i BT, Øyulf Hjertenes, i en pressemelding.

Øyulf Hjertenes, styreleder i Bergens Tidende.

– En fantastisk mulighet

Skrunes sier han brenner for journalistikken.

– Dette er selvsagt en stor utfordring, men først og fremst en fantastisk mulighet. Det finnes neppe en mer spennende og utviklende jobb enn å lede Bergens Tidende, sier 49-åringen i en pressemelding.

Skrunes har lang fartstid i mediebransjen. De siste fire årene har han vært nyhetsredaktør i Bergens Tidende.

49-åringen har vært innom Haugesunds Avis, studentavisen Studvest, TV 2 og lokalavisen Sydvesten i Fyllingsdalen. Deretter fortsatte ferden til Bergensavisen, før han kom til Bergens Tidende som journalist i 2008.

Etter flere år som redaksjonell leder i BT, dro han til VG i 2017 og ble leder for nyhetsavdelingen. I 2020 kom han tilbake til Bergen.

Nyheten om ansettelsen ble godt mottatt på allmøtet mandag. Skrunes gratuleres av papirsjef Vegar Valde og art director Endre Maurstad Lilletvedt.

Ambisjoner

Den nye sjefen har store journalistiske ambisjoner for Bergens Tidende fremover.

– Jeg er veldig glad i BT og de mange flinke folkene som jobber her. Det er ingen sjef i BT som oppnår resultater alene. Med det laget vi har, er jeg overbevist om at vi skal lykkes også i årene som kommer.

Han er glad for å overta et mediehus som leserne flokker seg rundt.

– BT har en unik og viktig posisjon i Bergen og på Vestlandet, og vi har hatt en formidabel utvikling de siste årene. Senest mandag i forrige uke satte BT en ny rekord. Aldri før har så mange abonnenter brukt bt.no. Den sterke posisjonen BT har, skal vi sammen forsvare og utvikle, sier Skrunes.

– Lagspiller

Styreleder Øyulf Hjertenes sier han er veldig glad for at Skrunes tar på seg ansvaret.

– Trond Olav har klare tanker om hvordan Bergens Tidende kan utvikles videre. Han har god forståelse av betydningen av lagspill for å lykkes i dette arbeidet, og er en godt likt leder.

Trond Olav Skrunes er utdannet cand.mag. fra Universitetet i Bergen (1999) og har en EMBAEMBAUtdanningsprogram for ledere i næringslivet og det offentlige. i strategisk ledelse fra Norges Handelshøyskole (2018).

Publisert: