Bø-ordfører vil stake ut retningen for Høyres distriktspolitikk

Ordføreren som har lokket flere mangemillionærer til kommunen ved å kutte grovt i formuesskatten, blir Høyres nye distriktsprofil.

BØ-ORDFØRER: Sture Pedersen (H) mener han er mannen som kan få distriktspolitikken på rett kurs.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Jeg og Linda har gjort en avtale. Jeg skal bli Høyres rådgiver for hvordan vi skal få distriktspolitikken på rett kurs, sier ordfører Sture Pedersen i Bø kommune til Klassekampen.

Han har til nå lokket elleve mangemillionærer til å melde flytting til den vesle kommunen i Vesterålen. Blant dem er eiendomsinvestor og tidligere langrennsstjerne Bjørn Dæhlie, Europris-gründer Wiggo Erichsen og eiendomsinvestor Einar Andreas Sissener.

Høyre skal meisle ut en ny distriktspolitikk, og Pedersen lover «utradisjonelle tiltak» dersom han får bestemme.

– Vi skal få distriktspolitikken i Høyre i gang, sier han til avisen.

Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Cathrine Hofstad Helleland (H) sier hun skal lytte til partiets distriktsprofiler, blant dem Bø-ordfører Sture Pedersen, når partiet skal meisle ut en ny distriktspolitikk.

Distriktsminister Linda Hofstad Helleland (H) sier hun skal møte Pedersen torsdag neste uke.

– Sture er en av dem som tenker nytt og annerledes, og gir verdifulle innspill, sier hun og viser til at Venstre-ordfører Alfred Bjørlo i Stad kommuner er en annen viktig rådgiver.

Forrige fredag fikk hun overlevert en rapport som pekte på at forgubbingen i grisgrendte strøk allerede er kommet så langt at utviklingen er «fryktelig deprimerende». Utvalgsleder Victor Norman advarte om et todelt Norge og foreslo en rekke tiltak for å hindre at Bygde-Norge gradvis dør ut.

Publisert: