Dødsulykke i Lærdalstunnelen

Kollisjon mellom buss og personbil.

E 16: Lærdalstunnelen ble stengt i flere timer etter ulykken søndag ettermiddag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Klokken 17.45 søndag fikk politiet melding om en alvorlig ulykke på E16 i Lærdalstunnelen. Én buss og tre biler var involvert.

Sjåfør omkom

Føreren av personbilen som traff bussen er bekreftet omkommet, opplyser politiet. Bilen traff fjellveggen etter kollisjonen og føreren ble sittende fastklemt.

Det var 22 personer i bussen, og én i personbilen. Ulykken skjedde to-tre kilometer inne i tunnelen på Lærdal-siden, melder NRK Sogn og Fjordane.

To biler som kom bak personbilen kolliderte under oppbremsing. I disse to var det en person hver melder politiet.

Tunnelen var stengt mens oppryddingsarbeidet pågikk, og åpnet igjen klokken 21.50. Også Gudvangatunnelen ble stengt en periode på grunn av ulykken.

Møteulykke

Politiet i Sogn og Fjordane skriver på Twitter at det var et sammenstøt mellom en personbil og en møtende buss.

– Det dreier seg om en møteulykke, og sjåføren i personbilen ble sittende fastklemt, sier operasjonsleder Per Rimmen hos politiet i Sogn og Fjordane.

 TETT TRAFIKK: Etter ulykken oppsto det lange køer på E 16. Dette bildet er fra Lærdal-siden.

Turistbuss

Rimmen vil ikke svare på hvilket av kjøretøyene som kom over i feil kjørefelt.

Politiet tømte tunnelen for kjøretøy som ikke var involvert i kollisjonen, og det oppsto raskt lange køer på begge sider.

– Vi valgte å stenge Gudvangatunnelen for å unngå at det hopet seg opp med biler der og i Flenjatunnelen, sier Rimmen.

Flere ulykker

Politipatruljen i Lærdal var akkurat ferdig med å håndtere en tidligere ulykke på E 16 ved Ljøsne da kollisjonen skjedde i Lærdalstunnelen.

– Patruljen var på reservetjeneste og var på vei hjem da det kom melding om en ny ulykke. De var bare seks-syv minutter unna tunnelen og kom til stedet mye raskere enn de ville gjort hvis de skulle rykket ut hjemmefra, sier Rimmen.

Turistene i ulykkesbussen ble flyttet over i en annen buss og kom seg til Flåm der de skulle videre med båt. Bussjåføren ble avhørt på stedet.

Lærdalstunnelen er verdens lengste veitunnel, 24,5 kilometer lang.

Ulykken var den fjerde i Sogn og Fjordane søndag.

I en tidligere versjon av denne artikkelen skrev BT at ulykken skjedde to-tre meter inne i tunnelen. Det korrekte er to-tre kilometer.

Publisert: