25-årsmarkering for TV 2

TV 2 rundet 25 år tidligere i år. Fredag feiret kanalen seg selv med en internfest i Bergen med over 600 gjester.

25-ÅRING: TV 2 har vært gjennom flere vanskelig kuttprosesser de siste årene og det gjenspeiles på jubileumsfesten.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

– Dette blir en folkelig og lite høytidelig markering, sier prosjektleder for kveldens fest, PR- og mediesjef Jan-Petter Dahl til VG.

I 2007 brukte TV 2 ifølge avisen 4 millioner kroner på en jubileumsfest. Slik blir det ikke i denne gangen. I fjor varslet TV 2 kutt på 350 millioner kroner, og startet en omfattende nedbemanningsprosess.

– Det blir ikke hvite duker og treretters middag. Denne festen ligger på et helt annet nivå, nettopp på grunn av kostnadskutt og nedskjæringer som kanalen har vært igjennom de siste årene, sier Dahl.

NYE LOKALER: I slutten av oktober vil TV 2 begynne sine sendinger fra nye lokaler i Media City Bergen.

TV 2 hadde sin første sending 5. september 1992. Dermed fikk Norge en ny riksdekkende TV-kanal. Det hele ble markert med et show fra Grieghallen ledet av Dan Børge Akerø. Fra Skaugum ble åpningen foretatt av dronning Sonja og kong Harald

– TV 2 startet som en enfant terrible og urokråke, og var veldig frekk og nyskapende. Men TV 2 har vært gjennom mange faser, og er nå en av de etablerte. Vi har nå en situasjon hvor man tenker at hvis vi mister TV 2, mister vi en del av offentligheten og arven vår, sa medieforsker Gunn Enli til Journalisten på 25-årsdagen 5. september.

TV 2 er i dag heleid av danske Egmont etter at de kjøpte opp A-pressens andel i 2012 for 2,1 milliarder kroner.

Vår Staude og Oddvar Stenstrøm på den røde løperen i forbindelse med TV 2s 25-års jubileum på Nøstet i Bergen.
Publisert: