Presten Liv (25) fikk akkurat det hun ønsket seg til jul

LYKKELIG: Liv Hanne Landmoen Almasou (25) fikk julegaven hun bare hadde drømt om. Hun fikk mannen hjem til jul. Her fra bryllupet for 15 måneder siden.
  • Jeg bare gråter og jubler om hverandre, sier hun.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

BT skrev i sommer om Liv Hanne Langmoen Almasou (25) som selv ti måneder etter bryllupet med mannen Raed (31) fra Israel bodde alene i presteboligen på Tveit på Askøy.

Denne uken var det gått over femten måneder siden mannen forlot Norge. Femten måneder med venting på at søknaden om familieinnvandring skulle bli godkjent. Grunnen til at det har tatt lang tid er at behandlingstiden på familiesaker som gjelder personer utenfor EU kan ta opp imot 15–18 måneder. Egentlig hadde de ikke forventet svar før i mars, men i dag kom beskjeden de hadde drømt om.

Les også:

Les også

Ungdomspresten får ikke lov til å bo med mannen sin

— Vi fikk ja. Han skal hente papirene på ambassaden i morgen. Det betyr at han rekker hjem til jul. Jeg bare ler og gråter om hverandre. Det er den beste julegaven jeg kunne fått, forteller Almasou.

Beskjeden fra mannen tikket inn i titiden onsdag. Hun løp ut av kontoret og delte nyheten med alle sine kolleger.

— Det som er ekstra spesielt, er at 16. desember er dagen vi forlovet oss for to år siden. Denne datoen vil stå som et minne for resten av vårt liv, sier hun.

Hjem til jul

Hun legger ikke skjul på at det har vært en tung tid fra hverandre.

DAGLIG: Liv Hanne og Raed har holdt kontakten på Skype omtrent daglig.

— Noen ganger har vi lurt på om vi kommer til å klare å holde ut, men vi har snakket mye på Facebook og Skype. Vi har også hatt gode støttespillere rundt oss. Man må bare finne måter å overleve på, selv om det er tøft, sier hun.Her forteller Liv hele historien:

Les også

«Mitt største ønske er å være med min mann på vår ett års bryllupsdag»

Hjemme har hun hatt en pappfigur av ektemannen som har hjulpet henne gjennom de tyngste stundene.

GOD STØTTE: Hunden og pappfiguren av mannen har gjort ventetiden lettere hjemme i presteboligen på Tveit.

Både hun og foreldrene har jobbet aktivt for å få fortgang i prosessen. De har blant annet skrevet et brev til statsminister Erna Solberg.Torsdag skal mannen hente visumet sitt i Jerusalem. Deretter bærer turen til Sverige. Det var der de egentlig skulle feire jul sammen, men nåkan de dra helt hjem.

— Tenk å få mannen min hjem til jul. Det er helt uvirkelig, sier hun.

Gleder seg til hver dag med konen

BT har vært i kontakt med mannen Raed Langmoen Almasou på Facebook. Også hos ham står jubelen i taket.

— Jeg kan ikke forklare hvor lykkelig jeg er for å få komme hjem til min kone. Vi kan endelig begynne å planlegge fremtiden sammen. Vi visste ikke hvor lenge vi måtte vente og har ikke kunnet planlegge noe. Jeg gleder meg sånn til å tilbringe hver dag i resten av mitt liv med min kone gjennom både gode stunder og utfordringer, sier han.

Les også:

Les også

Her kan Shaimaa (11) få tilbake hverdagen

Han håper at andre som er i samme situasjon også får oppleve den lykken han og konen opplever i dag.

Paret giftet seg ved Beit Jala, like ved Betlehem. Deretter ble det stort bryllup også på Eidsvoll. De to møttes i forbindelse med freds— og forsoningsprosjektet Bridgebuilders som samler unge israelere, palestinere og nordmenn.

Fakta: Familieinnvandring

  • Familiemedlemmet som søkeren ønsker å gjenforenes med, må være norsk eller ha en oppholdstillatelse som danner grunnlag for familieinnvandring.
  • Rett til familieinnvandring gis først og fremst til samboer, ektefeller eller barn.
  • Enkelte andre familiemedlemmer kan få, men har ikke rett til, tillatelse for familieinnvandring.
  • Den som kommer til Norge må være sikret bolig og skal kunne forsørges av øvrig familie.
Publisert: