Politiet etterlyser Tesla-fører etter dødsulykken i Flåm

– Vi håper sjåføren kan gi oss informasjon om situasjonen før ulykken skjedde, sier Knut Arne Klingenberg.

HVIT TESLA MODELL 3: Politiet ønsker å komme i kontakt med føreren av denne bilen som passerte like før dødsulykken oppsto ved Fretheimtunnelen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Han er tjenestestedsleder for politiet i Aurland og etterforsker dødsulykken ved Fretheimtunnelen fredag 1. november i Flåm. Det var Nina Møgster (51) som omkom. Hun var fra Flåm.

– Vi har mistet en veldig god medarbeider. Nina Møgster har jobbet hos oss i 15 år. Hun vil bli voldsomt savnet, sa daglig leder Inger Grindheim ved Sognaporten restaurant til BT etter tragedien.

Så langt har politiet avhørt åtte personer.

30 sekunder før ulykken

De har også mottatt et bilde fra en bil som fanget opp en hvit Tesla modell 3. Den kjørte forbi ulykkesstedet mot Flåm, altså samme vei som Møgster gjorde. Det var NRK Sogn og Fjordane som først skrev om saken.

– Føreren kom rundt klokken 18.35 på E16 mot Flåm. Det var trolig rundt 30 sekunder før ulykken inntraff. Vi har fått en video som viser bilen. Jeg må understreke at vi ønsker å avhøre Tesla-føreren som vitne. Vi håper vedkommende har et bilde av kjøringen inn mot Flåm, sier Klingenberg til BT.

Ingen årsak ennå

Tre biler var involvert i ulykken. Møgster var på vei mot Flåm. Det samme var en annen bil. Den tredje bilen kom fra Flåm, ifølge Klingenberg.

Han sier at det ikke er mistanke om at noen av sjåførene har vært ruspåvirket.

– Hva vet dere om ulykkesårsaken?

– Det er for tidlig å si noe om. Vi etterforsker saken og håper å kunne finne svaret.

Publisert: