Lastebilen rygget over mannen. Han brakk alle ribben.

Fotgjengeren gikk bak den ti tonn store bilen da han ble rygget over. Han brakk samtlige ribben i kroppen, men overlevde.

RYGGET OVER: Ulykken skjedde her på Korskirkeallmenningen i Bergen 16. april i fjor.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Onsdag 16. april like før klokken 17.00 var yrkessjåføren i 40-årene på Nedre Korskirkeallmenningen i Bergen sentrum. Han rygget og så ikke at det gikk en mann bak den ti tonn tunge bilen. Fotgjengeren havnet under bilen og ble hardt skadet. Vitner fortalte politiet at mannen ble overkjørt av lastebilen og deretter ble liggende ved fronten av kjøretøyet.

– Lastebilen rygget med sakte fart over kroppen til en mann, sa et vitne til BT etter ulykken.

Slik var skadene

Hordaland statsadvokatembeter har nå tatt ut tiltale mot yrkessjåføren. Der heter det at fotgjengeren ble påført omfattende bruddskader på flere deler av kroppen. Han brakk

  • leggen
  • ankelen
  • venstre kinnben
  • samtlige ribben
  • bekkenet
  • kragebenet
  • brystbenet

I tillegg ble begge lungene punktert.

Vitner i sjokk til legevakten

Mannen ble fraktet i ambulanse til akuttmottaket på Haukeland universitetssykehus. Mannen var bevisst da han ble kjørt vekk.

Ifølge politiet var det flere vitner til ulykken som er i sjokk.

– Vi måtte sende flere av dem til legevakten for oppfølging, sa operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt etter ulykken.

Les også

Rygget på cruiseturist – må fire måneder i fengsel for uaktsomt bildrap

Rettssak i mars

Yrkessjåføren er tiltalt for å ha brutt I straffelovens paragraf 280 for uaktsomt å ha voldt betydelig skade på en annens kropp eller helse og veitrafikkloven paragraf 31.

Der heter det at enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret. Ifølge tiltalen risikerer yrkessjåføren å miste førerkortet.

Rettssaken mot mannen starter i mars. Det har ikke lyktes BT å komme i kontakt med sjåføren eller mannen som ble overkjørt.

Publisert: