Legger ned betjening på Bergensbanen

Tre stasjoner vil fra senhøsten ikke lenger være betjente.

LEGGES NED: Finse stasjon er en av tre stasjoner der NSB legger ned betjeningen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Skal du reise med tog fra Voss, Finse eller Geilo stasjon etter 1. oktober, må du belage deg på å klare deg selv. Da vil ikke lenger disse stasjonene være betjent. NSB legger nemlig ned billettsalget over skranke på de tre stasjonene langs Bergensbanen.

Det vil fortsatt være mulig å ta toget fra stasjonene, men man må kjøpe billetter via selvbetjente løsninger, ifølge en pressemelding fra NSB.

— Vi understreker at stasjonene ikke legges ned selv om det er endringer i salg av billetter. Det er fremdeles mulig å kjøpe billetter til toget via NSBs billettapp, NSB.no, om bord i toget, via kundesenteret og på automater, opplyser Henning Lirhus, salgs- og markedsansvarlig for Bergensbanen.

Anser stasjonene som viktige

På Geilo og Voss vil det være billettautomater, mens det på Finse kun er mulig å kjøpe billett via mobil, eller etter at man har gått om bord.

— Vi vet at det er stort engasjement rundt disse stasjonene, og det er vi glade for - dette er viktige destinasjoner, sier Lirhus.

Likevel er det flere som må finne seg nye jobber. På hver stasjon jobber det to personer, dermed blir seks personer berørte av endringen.

— Vi skal ha samtaler med dem det gjelder for å finne de beste mulige løsningene, sier Lirhus.

Grunnet lavt salg over skranke

NSB forklarer at de legger ned fordi en stadig lavere andel av det totale billettsalget foregår over skranke.

— Samtidig vokser de selvbetjente kanalene raskt, og vi får svært gode tilbakemeldinger fra kundene om at de er effektive og enkle i bruk, sier Lirhus i pressemeldingen.

NSB er klar over at ikke alle er komfortable med slike selvbetjente løsninger, men understreker at de kan få hjelp og informasjon ved å kontakte dem – enten gjennom kundesenter eller om bord på toget.

Publisert: