Den siste uken har Bergen vist seg fra din beste side med snø og godt værMen hvor er det egentlig best å sette utfor på rumpeakebrett eller rattkjelke?

Journalist i BT Junior, Reidun Drægebø, og juniorreporter Hermine (11) har testet fem akebakker i fem forskjellige bydeler.

Akeeldorado i Fyllingsdalen

Se her! {{{silentplay:true}}}

Totalvurdering: 5

Grunn til å besøke: Et akeparadis for store og små!

Hermine sin mening: Jeg synes bakkene var veldig barnevennlige. Man kan velge mellom litt mer utfordrende bakker med hopp, eller kjøre rett ned med perfekt fart. Siden det er så mange bakker, fikk vi en hel bakke for oss selv. Det var ekstra bra.

Reidun sin mening: Flere akebakker med sol og deilig, myk snø. Her var det gøy både med rumpeakebrett og rattkjelke. Det var også et par stykker som øvde på slalåmski og gikk på langrenn. Området er stort, og det var flere «ledige» akebakker i området. Det var ingen parkeringsmuligheter i umiddelbar nærhet. Muligheter for å kjøpe for eksempel varm kaffe på bensinstasjonen tre minutter unna.

«Monsterbakken» i Alvøen idrettspark

Se her! {{{silentplay:true}}}

Totalvurdering: 5

Grunn til å besøke: Garantert sug i magen!

Hermine sin mening: Dette minner mer om et alpinanlegg på Kvitfjell enn en akebakke. Denne bakken er for de tøffeste! Bakken var humpete, og det var litt vanskelig å se hvor de største humpene var. Det var også mye boss på toppen.

Reidun sin mening: Testens råeste bakke! For det meste god snøkvalitet, ingen is. Selv om «monsterbakken» ikke er for alle, er Alvøen idrettspark verdt et besøk: Området er bilfritt, det finnes andre akemuligheter og det er et perfekt sted for å øve på å gå langrenn.

Få adrenalinkick på Flaktveit

Se her! {{{silentplay:true}}}

Totalvurdering: 3

Grunn til å besøke: Mange morsomme hopp!

Hermine sin mening: Bakken var gøyal fordi den gir skikkelig god fart. I bunnen av bakken var det flere hopp, noen store og noen små, for dem som tør det! Det var veldig glatt i bakken og derfor vanskelig å komme seg til toppen igjen.

Reidun sin mening: Akebakken var bratt og lang, men ikke like skummel som bakken i Alvøen. Den var litt vond og hard med rumpeakebrett, men det skyldes nok at den var godt brukt. Det var lite sol i bakken, og ingen andre akemuligheter i umiddelbar nærhet. Et stort pluss er at bakken ligger enkelt tilgjengelig med buss og bil.

Klassikeren «Fløysvingene»

Se her! {{{silentplay:true}}}

Totalvurdering: 6

Grunn til å besøke: Fantastisk utsikt! Lang bakke ned, Fløibanen opp.

Hermine sin mening: Litt som å være med i en actionfilm. Det var skummelt noen steder, fordi det gikk an å kjøre utfor løypen. Her gjelder det å teste bremsene før man setter i gang! Og så var det veldig glatt for de uten akebrett. Denne bakken mener jeg er testvinner!

Reidun sin mening: Isete i svingene, ellers gode akeforhold for de over 12 år uten voksne. Veldig behagelig å slippe å dra akebrettet opp for egen maskin. Litt kø og venting for å komme opp igjen, men godt å få en pust i bakken etter et kvarter på akebrettet. På toppen av Fløyen har de gode toalettmuligheter, servering og ikke minst et lekeeldorado. Testens vinner!

Skøytestemning bak Brann Stadion

Se her! {{{silentplay:true}}}

Totalvurdering: 2

Grunn til å besøke: Perfekt helling i bakken!

Hermine sin mening: Bakken ser ut som en perfekt akebakke, men den er for tiden veldig isete. Det var så glatt og hardt at jeg ikke turte å sette utfor med akebrettet.

Reidun sin mening: Christiebakken er enkel å komme seg til både med buss og bane. Den er godt brukt, og svært isete. Et stort minus med bakken er at hvis man mister kontrollen på akebrettet kan man kjørte ut i en elv, kræsje i et tre eller rase ut i bilveien. Utenfor Brann Stadion er det en ballbinge og lekeplass, hvis man blir lei av å ake.

Få også med deg disse sakene: